Economia 15/07/2019

WeWork ocuparà tot l'edifici de fusta del 22@

Els treballadors s'hi instal·laran el segon semestre del 2020, quan la construcció estigui acabada

Paula Clemente
2 min
WittyWood serà el primer edifici d'oficines fet de fusta a Espanya

BarcelonaEl grup nord-americà d'espais de treball flexibles WeWork ha triat l'edifici Witty Wood a Barcelona per reforçar la seva presència a la ciutat. Aquest és el primer edifici d'oficines d'Espanya que es construirà íntegrament de fusta i que s'emplaçarà al número 42 del carrer Llacuna, al 22@. Al districte s'hi esperen uns 25.000 nous treballadors en els pròxims dos anys, segons dades de l'associació d'empreses de la zona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els de WeWork –que han comptat amb l'assessorament de CBRE per tancar l'operació– arribaran a partir del segon semestre de 2020, quan l'empresa s'hi instal·larà.

L'objectiu d'aquesta empresa, que ja té tres espais més a la capital catalana, és desenvolupar la seva línia de negoci Headquarters by WeWork, que pretén "satisfer les necessitats de les empreses mitjanes (d'11 a 250 empleats)". Quan la companyia va llançar la seva oferta d'espais flexibles, ho va fer essencialment dirigida a empreses amb més de 1.000 treballadors. És per això que van decidir, més tard, llançar una versió del que ja feien, però adaptada a les necessitats d'empreses de menor dimensió.

"No es tracta només d'una oferta d'espai de treball flexible", va dir Dave Fano, responsable de creixement de WeWork en presentar la proposta fa un any. "Els nostres equips de disseny, construcció i béns immobles integrats es basen en la seva experiència i han creat un producte que permeti als propietaris de negocis de mida mitjana centrar-se en gestionar el seu negoci i no les seves oficines".

Espais flexibles i sostenibilitat

L'edifici Witty Wood, propietat de l'empresari Narcís Barceló, aportarà a aquest objectiu 4.100 metres quadrats distribuïts en quatre plantes, dels quals 2.600 es destinaran a oficines i, la resta, a usos complementaris.

"El projecte marca l'inici d'una tendència pionera en el sector dels espais de modalitat flexible a Barcelona, i creiem fidelment que aquest únic ocupant serà un aliat perfecte", ha dit al respecte de l'operació Narcís Barceló. "Estem convençuts que junts, Witty Wood i WeWork, farem realitat una visió única sobre la sostenibilitat i la adaptabilitat dels espais de treball a les persones que marcarà un abans i un després en l'àmbit de les oficines".

"Esperem donar, ben aviat, la benvinguda a una empresa dins d'aquest nou espai de treball", ha completat Nicolas Maciocia, director immobiliari de WeWork per al sud d'Europa.

stats