Albiol anima els joves a votar el PP: "No hi ha res de més conservador, antic i passat de moda que ser independentista"

El líder del PP és el menys votat entre les persones de 18 a 34 anys, segons el CIS

El candidat del PP el 21-D, Xavier García Albiol, ha començat el Dia de la Constitució en un acte amb Noves Generacions, les joventuts del PP, i ho ha aprofitat per demanar el vot per al seu partit i, de passada, criticar l'independentisme. "No hi ha res de més conservador, antic i passat de moda que ser independentista", ha assegurat, perquè apostar per l'estat propi és "seguir el corrent del poder establert i apostar pel de sempre". 

L'apel·lació al vot juvenil arriba després d'unes males previsions per al PP en aquesta franja d'edat. Segons el CIS publicat dilluns, el PP seria el partit menys votat entre les persones de 18 a 24 anys, amb només un 1,5%, i també entre els votants de 25 a 34 anys, amb un 1,3% dels suports, mentre que Ciutadans despunta amb més del 9% en tots dos casos. Albiol, doncs, s'ha volgut rodejar dels joves del seu partit per impulsar aquests votants. "Des d'un punt de vista genètic, sou gent que no aposteu per allò que és avorrit i clàssic", ha dit, animant-los a ser "els principals actors del canvi" polític a Catalunya.

El dia escollit per fer l'acte tampoc ha passat desapercebut. Al contrari. El PP ha fet gala de l'aplicació de l'article 155 de la carta magna i s'ha reivindicat com "el partit que representa millor la Constitució". I si ahir el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, va fer servir la metàfora dels bombers per presumir de la presència institucional i la capacitat de governar del PP, avui Albiol ha optat per una de sanitària: "Quan un està en una situació de debilitat, tendeix a buscar el millor metge, no aquell que vesteix millor o balla millor", ha dit en relació a Inés Arrimadas, de Ciutadans, i Miquel Iceta, del PSC. "Hem demostrat que hem estat a l'altura de les circumstàncies", ha afirmat Albiol.

"El 'basta ya' basc és el 'basta ya' de Catalunya"

El president nacional de NG, Diego Gago, ha afirmat que el "'basta ya' del País Basc és el 'basta ya' de Catalunya", perquè els catalans poden acabar amb un dels "fracassos més grossos" dels últims anys com és el Procés. De fet, Gago també ha parlat del terrorisme basc en reivindicar la figura de Miguel Ángel Blanco, el regidor del PP assassinat per ETA. "Ell va defensar amb la seva vida que avui puguem viure en llibertat", ha afirmat.

Així, Gago ha animat els joves catalans a no fer "ni un pas enrere" en la defensa de la "llibertat", i per això ha demanat apostar pel "model de la igualtat" del PP i no pel model de la "confrontació i divisió" de l'independentisme, que ens ha portat a "la il·legalitat i la ruptura".

21D

Més continguts de

La veu del poble