Albiol veu la manifestació de Brussel·les com un “espectacle esperpèntic” que denota el “fanatisme” independentista

Ciutadans recorda que el 21-D no valdran els "manifestòmetres" i que cal guanyar a les urnes

El candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha afirmat aquest dijous des del mercat del barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat que la manifestació de Brussel·les en què participen milers de catalans és un "espectacle esperpèntic" que denota el “fanatisme” de part de la societat catalana.

Segons Albiol és una “peregrinació gairebé religiosa” que “posa en evidència” que “hi ha una part de la població catalana que s’ha deixat endur per un encantador de serps irresponsable que ha portat Catalunya a la màxima fractura social i a la decadència”.

Albiol també ha promès aquest dijous que si el seu partit governa Catalunya reduirà en un 60% les 391 societats de la Generalitat, que segons ha afirmat són majoritàriament un “xiringuito de l’independentisme”. També ha demanat el suport a les urnes dels ciutadans que alguna vegada han votat la seva formació perquè “no hi ha alternativa a l’independentisme sense un PP fort al Parlament”.

Per la seva banda, el delegat del govern espanyol a Brussel·les, Enric Millo, ha dit que "l'actuació dels defensors de l'independentisme" és "cada vegada més lluny". "Utilitzen un dret constitucional de manifestar-se en una capital europea, amb el DNI espanyol, el que fan és ampliar l'abast dels seus enemics", ha assegurat.

Ciutadans recorda als manifestants que "el test de veritat és a les urnes"

El número 2 a la llista de Ciutadans per a les eleccions del 21-D, Carlos Carrizosa, ha assegurat aquest dijous al matí que "respecta" totes les persones que "han volgut manifestar-se per la continuïtat del Procés i per tenir més del mateix" a Brussel·les. "Poden fer el que els sembli més bé", ha assegurat, però ha insistit que, malgrat que "molta gent faci l'esforç de traslladar-se a Brussel·les, el test de veritat és a les urnes". "Quan es vota a les urnes no s'hi valen manifestòmetres", ha afegit. Carrizosa ha destacat, a més, l'"europeisme de Ciutadans", i ha assegurat que "els nacionalismes són el verí d'Europa".

El candidat del PSC a les eleccions, Miquel Iceta, ha insistit en la mateixa idea i ha assegurat que, tot i assegurar que defensa i respecta el dret de protesta, "la força es demostra el dia que es vota amb totes les garanties": "Els catalans decidiran a les urnes si volen seguir en el mateix rumb com fins ara". 

21D

Etiquetes

Més continguts de

La veu del poble