ERC i Cs es disputen la victòria del 21-D, segons les últimes enquestes

Alguns dels sondejos recents situen com a guanyadora en vots Inés Arrimadas

A una setmana de les eleccions del 21-D, les últimes enquestes publicades als mitjans de comunicació mostren que la disputa per conquerir la Generalitat és cada vegada més ajustada. Avui és l'últim dia en què se'n poden publicar abans de la votació. La majoria de sondejos coincideixen que ERC i Cs s'apropen en el nombre d'escons i alguns diaris de Madrid donen per primera vegada la victòria a Inés Arrimadas.

  • El Mundo: L'enquesta, elaborada per SigmaDos, és una de les que mostra Ciutadans com la llista guanyadora en vots amb un 22,8% dels sufragis i situa ERC en el 22,5%. Tot i així, el sondeig dona 34 escons als republicans i entre 31 i 33 per a la candidatura d'Arrimadas. Així doncs, situa el bloc independentista al límit de la majoria absoluta, en una forquilla d'entre 64 i 69 diputats (la majoria absoluta són 68).

  • ABC: Segons l'enquesta del rotatiu madrileny, Arrimadas també guanyaria les eleccions en vots, amb un 23,2% del total, i en escons, ja que se n'enduria entre 31 i 32. D'altra banda, ERC quedaria per darrere dels resultats del partit taronja amb el 20,3% dels vots i entre 29 i 31 escons. Aquesta victòria també reduiria la distància entre el bloc constitucionalista (entre 60 i 63 escons) i l'independentista (entre 64 i 67), tots dos per sota de la majoria absoluta.

  • La Razón:  L'última enquesta elaborada per NC Report per al diari és l'única que dona la victòria del bloc constitucionalista, almenys en vots. Així doncs, la suma de Ciutadans, el PSC i el PP aconseguiria el 45% dels vots respecte al 44,3% dels independentistes. No obstant, els partits contraris a la independència es quedarien en 60 escons i JxCat, ERC i la CUP n'aconseguirien 66. Pel que fa a les candidatures, el sondeig dona com a guanyadors els republicans (34 escons), seguits de prop per Ciutadans (31).

  • El País: L'enquesta de Metroscopia que publica el diari situa com a guanyador de les eleccions Ciutadans, amb el 25,2% dels vots, fet que donaria entre 35 i 36 diputats a la formació d'Inés Arrimadas. Actualment en tenen 25. La forta pujada de Ciutadans, però, no donaria la majoria al bloc unionista, ja que sumant els diputats que l'enquesta dona al PSC (20) i els PP (entre 5 i 6), es quedarien en 61.

  • El Periódico: La seva enquesta dona la victòria de les eleccions del 21-D a ERC, que obtindria entre 34 i 35 escons. Els republicans traurien així un avantatge d'uns 6 escons sobre Ciutadans, el partit que alguns sondejos situaven com a guanyador dels comicis. El partit taronja d'Inés Arrimadas obtindria entre 27 i 28 diputats. La suma de les tres formacions constitucionalistes es quedaria entre els 56 i els 59 diputats, lluny dels 68 de la majoria. 

Consulta totes les enquestes publicades

21D
La veu del poble