Eurodiputats de quatre grups denuncien des d'Estremera que els impedeixen visitar els presos polítics

Asseguren que van començar a fer gestions ja fa un mes i que compleixen tots els requisits legals

La delegació d'ERC no ha sigut l'única que avui s'ha concentrat a les portes d'Estremera. Una delegació d'un total de set eurodiputats que formen part de fins a quatre grups de parlamentaris diferents han ofert una roda de premsa davant de la presó per denunciar que, malgrat que compleixen tots els requisits legals i que ho han demanat amb un mes d'antelació, el centre penitenciari no els ha deixat entrar a visitar Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

Tots ells s'han fotografiant ensenyant els seus passaports i les credencials d'eurodiputats davant la premsa. "Aquesta és part de la nostra feina, assegurar-nos que la democràcia funciona a tots els països de la UE. I com que no ens deixen entrar, Espanya tracta diferent aquest presos", ha asseverat el francès José Bové, que ha recordat que fa tan sols dues setmanes va visitar uns presos a França sense cap problema.  Denuncien que s'estan vulnerant drets fonamentals perquè, en condició d'eurodiputats, tenen dret a visitar qualsevol pres arreu d'Europa i que la situació que s'estan trobant a l'Estat no és habitual.

Acompanyaven Bové la també eurodiputada francesa Marie-Pierre Vieu, la letona Tatjana Zdanoka, el flamenc Mark Demesmaeker i els catalans Josep-Maria Terricabras (ERC), Jordi Solé (ERC) i Ramon Tremosa (PDECat).  Els europarlamentaris representen els verds, els liberals, els conservadors britànics i els comunistes, i formen part de la plataforma de diàleg UE-Catalunya.

El PP recalca que no és una delegació oficial

El portaveu del PP a Brussel·les, Esteban González Pons, ha censurat la visita del grup d'eurodiputats a Estremera i ha assegurat que ells "no representen el Parlament Europeu, i realitzen aquesta visita a títol exclusivament personal". "El Parlament Europeu no ha enviat cap delegació a Espanya amb aquest objectiu, i per suposat no dona suport a aquest tipus de visites. En les últimes setmanes ha quedat totalment clar que dona suport a la separació de poders vigent en un estat de dret com és Espanya", ha afegit González Pons des de la capital europea.

21D

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT
PUBLICITAT