Mundó renuncia a l’acta de diputat al Parlament per motius "personals" i tornarà a exercir d'advocat

El republicà assegura que manté intacte el seu "compromís amb ERC" i que la decisió és compartida

Acn
2 min
El conseller de Justícia, Carles Mundó, gestiona el registre de lobis de la Generalitat

BarcelonaEl diputat electe i conseller de Justícia cessat per l’Estat, Carles Mundó, renuncia a l’acta de diputat i al seu escó al Parlament, aconseguit en les últimes eleccions del 21-D en concórrer com a número 5 de la llista d’ERC per Barcelona. En declaracions a l’ACN, Mundó ha assegurat que la decisió implica el seu retorn a l’advocacia, que exercia abans d’aterrar a la vida política. Aquesta renúncia no implica, però, desvincular-se del seu partit, ERC, amb el qual afirma que seguirà mantenint un ferm “compromís”. Mundó emmarca la decisió en un àmbit de motius estrictament “personals”, i la seva renuncia provocarà que Gerard Gómez del Moral torni al Parlament com a diputat d’Esquerra Republicana.

Carles Mundó va formar part del govern de Carles Puigdemont com a conseller de Justícia i, després de l’aplicació de l’article 155, va ser cessat per l’Estat i cridat a declarar davant l’Audiència Nacional, que va decretar el seu empresonament de manera preventiva a Estremera, on va compartir cel·la amb el líder del seu partit, Oriol Junqueras. Mundó, però, va formar part també del gruix de consellers que, després de tornar a declarar davant el Tribunal Suprem, va poder sortir de la presó sota fiança el 4 de desembre.

Després de participar activament en la campanya electoral del 21-D com a candidat per ERC i aconseguir la seva acta de diputat, ara anuncia que renuncia a l’escó i deixa pas a altres persones de la llista. “Després d’una etapa intensa en la política institucional, he decidit tornar a la vida professional, a exercir d’advocat, que és el que he fet sempre”, ha dit en declaracions a l’ACN, i ha afegit que té previst “reincorporar-se pròximament” a aquesta activitat.

“De fet, la política ha estat per a mi un parèntesi en la vida professional i el que tinc és només paraules d’agraïment per a totes les persones que han confiat en mi per les tasques que he desenvolupat, així com també per a la ciutadania que ha confiat en mi. Continuaré amb un compromís absolut amb el país, com sempre, però ara des d’altres àmbits”, ha explicat en anunciar la seva renúncia a l’acta i a la vida parlamentària.

Mundó, però, no deixarà d’estar vinculat a Esquerra Republicana, i assegura que el partit coneix i respecta la seva determinació. “Aquesta és una decisió absolutament compartida amb ERC, a qui només puc agrair la confiança. El meu compromís continua sent amb ERC”, ha sentenciat.

ERC anuncia que continuaran vinculats

ERC ha publicat un comunicat en què agraeix a Mundó "la seva dedicació i compromís amb el país, el Govern i el partit en totes les tasques que ha escomès en els últims anys, molt especialment com a conseller de Justícia". El partit ha afirmat que respecta la decisió, i ha anunciat que seguiran vinculats amb Mundó. "No renunciarem al seu talent i la seva experiència", ha assegurat la secretària general d'ERC, Marta Rovira: "Sempre podrem comptar amb ell, el seu compromís està fora de qualsevol dubte".

stats