DIARI DE CAMPANYA DE CDC

Com culpar la CUP de (quasi) tot: Convergència envia els anticapitalistes al "quarto de pensar"

La plana major del partit fa campanya al CAR de Sant Cugat amb Josep Maldonado, veterà exsenador, com a mestre de cerimònies

Només han calgut dos actes de campanya per veure qui és el rival de Convergència en aquestes eleccions espanyoles. No li ha tocat el rebre excessivament al PP, tampoc al PSOE, i de moment En Comú Podem no ha rebut cap crítica explícita per part dels dirigents nacionalistes. La CUP, que no es presenta a les eleccions del 26-J, sembla tenir la culpa de (quasi) tot. "Són gent que es carrega les il·lusions, que bloqueja el procés d'il·lusió d'aquest país", defensava aquest matí Gerard Figueras, secretari general de l'Esport, en un acte amb el candidat Francesc Homs al CAR de Sant Cugat. L'esmena a la totalitat als pressupostos segueix generant bona part dels missatges de campanya dels nacionalistes, que veuen en la  qüestió de confiança anunciada per Carles Puigdemont el passat dimecres una oportunitat per "rascar un parell de diputats".

La CUP no serà a les paperetes electorals del 26-J, però és més present que mai a CDC. El candidat, Francesc Homs, ha aprofitat un acte posterior a Sant Boi per enviar els anticapitalistes "al quarto de pensar" i per fer una crida al sector més partidari de pactar amb Junts pel Sí a imposar-se. "S'ha d'estar amb els que no són línia dura", ha reivindicat. L'exconseller ha demanat a ERC que no miri de refer ponts tan aviat amb la CUP després de tot el serial dels comptes.

Ensorrar les il·lusions

Figueras, per exemple, ha retret als anticapitalistes que no anessin al Parlament el dia que va comparèixer per explicar les prioritats del departament que dirigeix. De fet, els ha culpat d'haver ensorrat les "il·lusions" del món de l'esport català per la manca de pressupostos. Josep Maldonado, veterà exsenador i assidu a totes les llotges esportives de Catalunya, s'ha encarregat de presentar l'acte. No hi ha gran esdeveniment esportiu que no compti amb la presència del seu cabell i barba blanques, i trobar-lo és com buscar Wally en un dels famosos còmics del personatge: al principi no se'l veu, però finalment se l'acaba detectant sense grans dificultats.

Dirigent polític amb molta 'mili' a les esquenes, des del primer moment Maldonado ha deixat clar que intentaria ser breu en la seva intervenció. I, ja se sap, ha estat tot el contrari. Amb camisa blanca -per fora- i pantalons blaus, el seu 'look' no desentona en absolut en un acte amb gent del món de l'esport que porta el segell estètic clàssic del convergent de cap de setmana. Fer campanya el 26-J implica camises clares, algun mocassí i americanes de colors clars, especialment en actes a l'aire lliure. Homs, sense jaqueta, ha col·locat hàbilment una falca contra la "trastada" de la CUP per la negativa als pressupostos mentre defensava el món de l'esport davant les grapes recentralitzadores de Madrid. 

"Estem al mur", ha apuntat Homs, en referència a aquell moment d'una marató en què el cos del corredor comença a faltar-li el sucre i se sent dèbil a mitja cursa. "En aquest moment necessites la mentalitat, i és quan els valors de l'esport són imprescindibles. Catalunya té molta força física, i ha de trobar el seu rendiment. Convé mullar-se", ha insistit el candidat, envoltat d'una piscina coberta i d'un pavelló on entrenen les gimnastes.

Maldonado, abans d'aquesta intervenció, ha estat l'encarregat de presentar Míriam Nogueras, diputada a Madrid i número 4 per Barcelona. En aquests mesos, Nogueras s'ha centrat en assumptes esportius. S'ha oblidat, això sí, de passar el relleu a Homs. L'exsenador li ha retret amb el posat desmenjat de qui ha fet centenars de mítings al llarg de la seva carrera. "Això potser és pel fet de ser nova", aventura Maldonado. L'esperit esportiu, sempre per davant. A no ser que a l'altra banda del camp hi hagi la CUP.

Més continguts de