Microsites 14/06/2016

Mas entra al cos a cos amb En Comú Podem i presenta CDC com a "força del canvi" en clau catalana

L'expresident de la Generalitat assegura que la coalició d'esquerres "oblidarà" el bon resultat a Catalunya a l'hora de defensar les prioritats del país. Defensa "no fer bestieses" tenint al mateix temps la "màxima ambició nacional"

Oriol March
2 min
L'expresident Artur Mas, en un míting a Tarragona

TarragonaEl president de Convergència, Artur Mas, ha presentat aquest dimarts al vespre en un míting a Tarragona el seu partit com a "força del canvi" en clau catalana davant d'En Comú Podem, favorita a les enquestes i que a nivell estatal pregona capgirar el panorama polític estatal. De fet, la coalició d'esquerres presenta Catalunya com a motor del canvi que hauria d'arribar a l'Estat després de les eleccions. "Volen canvi, però no amb accent català. Intenten buscar suports aquí, però una vegada han aconseguit els resultats, se n'obliden. I aleshores quedem aquells que ens devem a les prioritats catalanes", ha apuntat Mas.

"Som el canvi, però no només genèricament, sinó amb accent per a Catalunya. En aquest país, en els darrers tres anys, hi ha hagut centenars de milers de persones que s’han mobilitzat per un canvi en profunditat, que no és un canvi qualsevol. Doncs bé: qui hi havia al capdavant de les institucions era la gent de Convergència", ha insistit l'expresident de la Generalitat.

"Hem posat la cara als canvis en aquest país. Hem actuat amb la màxima ambició però sense fer bestieses. Això és el que fa que les coses surtin bé, i aquest és el segell de CDC: màxima ambició nacional sense fer bestieses que no serveixen de res, més que per convertir-se en perdedors. Aquest país necessita guanyar la partida per molts anys més", ha asseverat el president de la formació nacionalista.

"No hi haurà majoria absoluta de cap partit. El PP no podrà governar sol, i jo espero que no governi. Després hi ha tota mena de teories sobre el que pugui passar, però no m'hi ficaré, perquè el que compta és el que passi el 26-J. Només sé que gairebé segur que CDC serà decisiva a Madrid i que tindrà la paella pel mànec, i això és molt important en els moments que estem vivint i amb els reptes que tenim al davant com a país", ha assenyalat.

"En aquests anys hem rebut els embats de moltes coses dures que han passat. Les hem intentat capejar com hem pogut, però també hi ha hagut coses bones: mai havíem assistit a una mobilització tan gran de la societat catalana per un gran objectiu que, si l'aconseguim, beneficiarà a tots", ha apuntat Mas, que ha constatat que "aquestes eleccions no tocaven". "Ja que hi som, millor que les aprofitem", ha ressaltat.

El candidat a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, s'ha mostrat convençut que CDC obtindrà un "bon resultat" als comicis i ha apuntat que aquests guarismes serviran per "reforçar" la feina del Govern. Tarragona és una plaça clau per a les aspiracions dels nacionalistes, i ja hi ha dirigents que comencen a tenir coll avall que es pot perdre l'únic diputat que tenen en aquesta demarcació.

Corredor mediterrani

Ferran Bel, cap de llista per Tarragona i alcalde de Tortosa, ha acusat l'Estat de no tenir el corredor mediterrani com a prioritat. "Si fos així, ja estaria fet", ha apuntat Bel, que també ha carregat contra el fet que Units Podem, segons ell, no porti aquesta infraestructura al programa electoral. "Això no surt al catàleg de l'Ikea", ha apuntat sobre el format que ha triat la candidatura de Pablo Iglesias per presentar les seves propostes.

stats