Puigdemont avisa que el resultat de CDC el 26-J influirà en la manera d'encarar la qüestió de confiança

Artur Mas alerta que un mal paper del partit a les eleccions deixaria "debilitat" el lideratge el president de la Generalitat

Oriol March
2 min
Carles Puigdemont, durant el míting de CDC a Cambrils

Barcelona / CambrilsEl president de Convergència, Artur Mas, ha assegurat aquest dimarts en un acte de campanya sobre cultura celebrat al Palau Requesens de Barcelona que no s'aconseguirà la independència en 48 hores a Madrid. "I qui ho diu no toca vores", ja assegurat Mas, que ha situat CDC com a força "decisiva" a Madrid per tal que no es governi "contra Catalunya". "Podem evitar coses molt greus", ha insistit l'expresident de la Generalitat, que també ha assegurat que un mal resultat de la candidatura de Francesc Homs debilitaria el seu successor, Carles Puigdemont. En un míting a Cambrils, Puigdemont ha avisat que el 26-J serà decisiu a l'hora de determinar com s'afronta la qüestió de confiança del setembre.

"El que podem fer el diumenge no ho deixem pel setembre", ha assegurat el president de la Generalitat, que ha presentat CDC com a "garant" del creixement de l'independentisme. "A Madrid miraran el resultat del partit del president del qual encara no saben dir el nom", ha recordat el dirigent de Convergència, que ha apuntat que si algú a l'Estat hagués tingut sentit del "patriotisme", ara no hi hauria unes altres eleccions.

Homs, el referèndum i Rajoy

Des de Cambrils, Homs ha assegurat que qui realment és "determinant" per forçar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya és l'independentisme. "Si els partidaris de l'estat propi no tinguessin tanta força, Podem defensaria el referèndum?", va preguntar-se el candidat.

El candidat ha retret a Rajoy que parli de "moderació" i, en canvi, vingui a Barcelona i no es reuneixi amb Puigdemont. "Moderació, ara, es veu que és incomplir coses", ha refermat l'exconseller de la Presidència.

"Partidismes i càlculs electorals"

"Ens l'estem jugant sense partidismes i sense càlculs electorals", ha apuntat Mas, que ha demanat a la ciutadania que reforci Convergència. "Si volem un estat propi dins la Unió Europea, cal reforçar un partit com el nostre, que és qui se l'ha jugat més sense reserves i sense renúncies, pagant costos molt grans", ha reiterat Mas en l'acte matinal.

"Un partit com la CUP pot fallar, i ja ho ha fet. Però si ho fa CDC, la independència no és possible", ha insistit Mas, tal i com va apuntar ahir en un míting a Sabadell. "Cal una Convergència forta als municipis, als parlaments i a Brussel·les", ha assenyalat l'expresident de la Generalitat. "Necessitem que CDC faci un bon resultat per reforçar l'actual president Puigdemont. A qui li demanarem que se la jugui és a ell. Si el resultat de diumenge l'afebleix, el lideratge queda debilitat, i no li podrem demanar segons què", ha apuntat.

El paper de Vila

Santi Vila, conseller de Cultura, ha criticat la "manca de suport econòmic" de l'Estat a les institucions culturals catalanes. Vila ha citat les dades del Museu del Prado, del Reina Sofia i del Teatre Reial, que "tripliquen" les aportacions a Catalunya. "El govern estatal ja ens tracta com un estat independent", ha assegurat a l'hora de parlar de la promoció dels autors catalans. "Això ja és una col·laboració en termes de post-procés", ha insistit.

"Estem davant d'unes eleccions molt importants", ha considerat l'exalcalde de Figueres, que ha considerat que cal "un grup parlamentari fort" per tal de fer costat a la tasca del Govern.

stats