Eleccions 26-J

Girauta: "Rajoy ha fet servir tota la potència de foc del govern per acabar amb C's"

La formació taronja perd vots però manté els cinc diputats a les circumscripcions catalanes

Xavier Cervantes
2 min
Juan Carlos Girauta valorant a Barcelona el resultat de Ciutadans

BarcelonaEl sondeig de TV3 a peu d'urna no portava bones notícies per a Ciutadans, que de 40 diputats passaria a obtenir-ne entre 26 i 30. Segons el sondeig, les circumscripcions catalanes, el partit de Juan Carlos Girauta perdia un diputat respecte al 20-D, i es quedaria amb quatre. Els resultats amb un 50,90% del vot escrutat confirmaven el sondeig, si més no pel que fa a C's, que aleshores obtenia tres diputats per Barcelona i un per Tarragona. Però quan l'escrutini va arribar al 88%, el partit taronja recuperava el cinquè diputat, tot i que quedava com a última formació per darrere del PP. El sondeig va fer curt, perquè C's va arribar al 32 escons, cinc dels quals a Catalunya.

"Objectiu acomplert", ha dit Girauta quan ha recordat que han mantingut els cinc diputats catalans que ja tenien, tot i perdre uns 113.000 vots (dels 490.000 del 2016 als 377.000 d'aquest diumenge). El cap de llista de C's per Barcelona ha criticat la polarització de la campanya electoral i la llei electoral, repetint els arguments que uns minuts abans havia fet servir Albert Rivera a Madrid. "Malgrat una campanya d'intensa polarització, C's té un un espai consolidat, un terra fèrtil per al futur", ha dit Girauta, que considera que el seu partit ha sigut "molt castigat per la llei electoral, una absoluta mancança democràtica".

Girauta, que no ha fet cap autocrítica, ha atacat obertament el PP. "Rajoy ha fet servir tota la potència de foc del govern per acabar amb nosaltres. Ell sabrà per què ho ha fet. Nosaltres també sabem què farem a partir d'ara", ha advertit Girauta, que tanmateix ha felicitat el PP i En Comú Podem per les respectives victòries a Espanya i Catalunya.

Ciutadans ha seguit la nit electoral a l'Hotel Catalonia Barcelona Plaza, a la plaça d'Espanya de la capital catalana, on Carlos Carrizosa, membre del comitè executiu del partit i diputat al Parlament català, ha fet una primera valoració entre la preocupació i la prudència.

Davant la possibilitat de perdre fins a deu diputats arreu de l'estat, Carrizosa, tot i valorar "amb prudència les enquestes a peu d'urna", ha assegurat que no podrien estar contents, i ha carregat contra una llei electoral "complicada" per als partits que no participen del bipartidisme. "Sembla que s'hauria imposat una certa polarització que ja s'intuïa en la campanya", ha dit Carrizosa, que no ho fet cap valoració específica sobre els resultats de C's a Catalunya.

stats