Ciutadans acusa el PP de "reforçar l'independentisme" amb el cas Fernández Díaz

Girauta qüestiona que el PP representi "el vot útil" per evitar una fuga de vots a última hora

Gerard Pruna
2 min
Ciutadans ha tancat la campanya a Catañunya amb un míting a la Vila Olímpica

BarcelonaCiutadans ha posat aquest divendres punt i final a una campanya atípica, condicionada en els últims dies per l'esclat del cas Jorge Fernández Díaz i el Brexit. Tots dos assumptes han marcat l'últim míting de Juan Carlos Girauta, que des de la Vila Olímpica i davant d'unes 300 persones ha acusat el PP d'haver "reforçat l'independentisme" utilitzant els aparells de l'Estat de forma "irregular, abusiva i intolerable".

En l'últim tram de la campanya, el partit taronja està centrant els seus esforços en evitar una fuga de vots al PP, que porta dies apel·lant al vot útil. Per això, els d'Albert Rivera veuen en l'escàndol per la conversa entre Fernández Díaz i el director d'Antifrau una oportunitat per burxar els populars i la volen aprofitar tot i que això pugui suposar posar-se al costat dels partits independentistes: "Els demòcrates no jutgem si alguna cosa és legal o il·legal en funció de qui ho comet i per a què", ha argumentat Girauta, que ha afirmat que aquesta és la diferència entre un estat de Dret i un país de pandereta".

Segons el cap de llista de C's per Barcelona, el PP havia ofert "impunitat total" a la CiU de Jordi Pujol a canvi d'estabilitat parlamentària al Congrés, i quan els nacionalistes han deixat de col·laborar amb el govern espanyol han decidit utilitzar els aparells de l'Estat "per obrir causes generals contra persones pel broc gros".

Per pràctiques com aquesta, Girauta ha posat en dubte que el PP representi el vot útil si no és per mantenir aquest tipus d'actuacions o que polítics com Rita Barberá continuïn aforats. "Què és exactament el vot útil? Útil és el que serveix per a alguna cosa que et proposes. Si et proposes que la gent surti corrent d'una festa, una bomba fètida es útil. Però què ens proposem?", ha preguntat.

Arrimadas defensa l'"Espanya plural"

Per la seva banda, la líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha fet una crida a votar el 26-J per donar resposta també a la situació a Catalunya. La cap de l'oposició al Parlament ha erigit el seu partit com l'únic que defensa l'"Espanya plural" dient el mateix a totes les autonomies, i ha assegurat que per donar resposta al procés sobiranista cal un president amb lideratge i que aquest ha de ser Albert Rivera.

stats