DIARI DE CAMPANYA
Microsites 17/06/2016

Gol de Morata a Podem: Rivera explota el filó de 'la roja'

Ciutadans instal·la una pantalla gegant a Barcelona per seguir la selecció espanyola i aprofita l'acte per atacar el partit lila i Colau

Gerard Pruna
2 min
Albert Rivera, Inés Arrimadas i Carina Mejías celebrant un gol de 'la roja'

BarcelonaL'Eurocopa particular de Ciutadans s'acaba el 26-J. Fins aleshores els d'Albert Rivera pensen explotar el filó de 'la roja' i fer de cada partit de la selecció espanyola el millor míting electoral. Una prova d'això és que Rivera ha suspès el míting que tenia previst a Badajoz per viatjar a Barcelona i veure l'Espanya-Turquia des d'una pantalla gegant que el partit ha instal·lat a l'Arc de Triomf.

El rival, però, no era Turquia sinó Podem. Com a mínim per a Rivera, que des d'ahir havia convertit aquest partit en l'ariet amb què atacar la formació de Pablo Iglesias. Equipat amb una samarreta de la selecció espanyola –com Inés Arrrimadas, Juan Carlos Girauta i Carina Mejías–, Rivera ha criticat una vegada i una altra "les traves" de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per posar una pantalla gran per seguir l'Eurocopa.

Però en aquesta cursa electoral Ciutadans no aspirar a derrotar només Podem. L'adversari dels taronges també és el PP. Si ahir Rivera recomanava als populars un canvi d'entrenador, avui els ha aconsellat que abandonin el joc brut i els "insults" perquè ell no és l'enemic.

Tot i que el primer gol va ser en pròpia porteria –la plana major de Ciutadans va arribar tard i al passeig Lluís Companys només es va sentir l'últim tros de l'himne espanyol–, el partit de seguida es va posar de cara per a Ciutadans, que va aplegar prop d'un miler de persones a l'Arc de Triomf –entre elles l'exfutbolista Albert Luque–, totes equipades amb banderes espanyoles menys un rebel vestit amb els colors de Turquia.

Micròfon en mà, Rivera ha tancat el partit reiterant els dards a Colau –"alcaldessa, això també és nostre", ha dit– i prometent als catalans que també se senten espanyols que Ciutadans "no els abandonarà mai". "En cap pam d'aquest país, si nosaltres governem, hi haurà ningú que pugui impedir que animem Espanya", ha avisat.

Aquest cop no hi ha hagut 'Waka-waka', però amb els gols de Morata i Nolito Rivera, Arrimadas i Girauta s'han deixat endur per l'eufòria. Abraçats fent saltirons, celebraven cada gol com si el porter turc fos el mateix Pablo Iglesias. Com si complint la seva pròpia llei cromàtica, barrejant el vermell i groc de la bandera espanyola les urnes es tornessin taronges.

stats