Els resultats del 26-J a Barcelona, carrer per carrer, en un mapa

Comprova què han votat els barcelonins al Congrés amb el màxim de detall possible

Enric Borràs
2 min

BarcelonaSi s'analitzen els resultats electorals de Barcelona el 26-J amb el màxim detall possible es pot comprovar com el lila d'En Comú Podem continua sent el color majoritari. Al mapa que teniu al capdamunt hi ha els resultats electorals de la ciutat gairebé carrer per carrer, segons cada una de les 1.069 seccions censals de la ciutat. El color indica la llista guanyadora a cada zona.

El PP i CDC continuen forts a la part alta de Barcelona i, aquests segons, també en algunes zones de l'Eixample esquerre, Vallcarca i Penitents. El PSC manté el feu de Nou Barris, Ciutadans el de Diagonal Mar, i ERC aconsegueix ser la llista més votada a algunes zones de Gràcia. El resultat general s'assembla molt al dels comicis de fa mig any, però si s'analitza amb detall es pot comprovar que hi ha algunes zones on la llista més votada ha canviat. El PSC ha guanyat terreny a En Comú Podem a algunes illes de cases de la Verneda i del Carmel, per exemple; i el PP ha guanyat terreny a CDC a algunes illes de cases de la Bonanova i de Pedralbes.

Però el canvi més evident el protagonitza ERC, que ha pres el lloc de llista més votada a zones que eren de CDC, però sobretot d'En Comú Podem, a Gràcia, la Salut, el Camp d'en Grassot, el Baix Guinardó, la Font d'en Fargues, Horta, la Vila Olímpica, la Nova Esquerra de l'Eixample i les Corts, i Vallvidrera. Al mapa que hi ha tot seguit pots comparar els resultats del 26-J amb els del 20-D i comprovar l'avenç d'ERC.

Els resultats del 20-D a Barcelona, carrer per carrer

Si poses el cursor damunt d'una de les seccions censals podràs saber quin partit hi ha guanyat en cada un dels dos comicis i el nombre de vots dels principals partits, però si hi cliques, també veuràs els vots de tots els partits, inclosos els minoritaris. Aquí, a més, hi trobaràs gràfics amb la intensitat de vot a cada un dels principals partits segons la secció censal.

A l'interactiu de l'ARA de les eleccions del 26-J podràs comprovar els resultats electorals en una bateria de mapes. En concret, aquests dos mapes s'han fet amb dades proveïdes per l'Ajuntament de Barcelona i generades pel ministeri de l'Interior.

stats