Miquel Calçada: "Vaig al Senat per defensar els imputats del 9-N i el gest d'alta noblesa de Mas"

Homs critica ERC per demanar els vots de la CUP mentre apel·la a la "centralitat": "Nosaltres volem els electors de Junts pel Sí"

Oriol March
2 min
El candidat de CDC al Senat, Miquel Calçada, durant el míting a Granollers

GranollersEl candidat de Convergència al Senat, Miquel Calçada, ha assegurat aquest dissabte en un míting del partit a Granollers que vol anar a la cambra alta per "defensar els imputats del 9-N" i el "gest increïble d'alta noblesa" que va fer l'expresident Artur Mas en la seva renúncia per desencallar la legislatura i poder arribar a un acord entre Junts pel Sí i la CUP. "Posaré tota la meva determinació per defensar Catalunya de tots els atacs", ha considerat Calçada, que demà també intervindrà en l'acte central de campanya de CDC, que se celebra a Vic.

"Em presento amb la promesa de lleialtat al Parlament i al Govern. Vaig al Senat a defensar Catalunya, el Parlament i el Govern. I ho dic ben clar. Els catalans no serem mai més sotmesos ni abaixarem el cap. La llibertat de Catalunya ha estat el fil conductor de la majoria dels projectes que he dut a terme", ha assegurat Calçada en el míting de la tarda de CDC.

El cap de files al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, ha arrencat la seva intervenció amb una nova crítica a ERC per haver demanat els vots de la CUP. "Nosaltres volem els vots de Junts pel Sí", ha considerat Homs. "No és compatible fer discursos de centralitat política i després demanar els vots dels anticapitalistes", ha considerat el candidat.

L'exconseller de la Presidència també ha carregat contra Albert Rivera, candidat de Ciutadans, que aquest dissabte ha estat a Andalusia de campanya. "Resulta que ell explica que s'ha de trencar la cara per parlar castellà a Catalunya. Com es pot ser tan mentider? Com pot ser que per esgarrapar quatre vots faci discursos d'aquesta confrontació que toca sensibilitats? Se'ls ha vist el llautó, els ha sortit el llop de l'anticatalanisme", ha insistit.

stats