Microsites 18/06/2016

Rivera, a Sevilla: "Vinc d'una terra on t'has de trencar la cara, literalment, per veure un partit de futbol al carrer"

El líder de C's anima a votar el 26-J sense "por ni set de venjança"

M.f.f.
2 min
Rivera i Arrimadas divendres a Barcelona veient el partit de 'la roja'. EFE

MadridEncara amb la ressaca de la celebració del partit de 'la roja' a Barcelona, Albert Rivera ha fet aquest dissabte l'única parada a Andalusia d'aquesta campanya, concretament a Sevilla. No ha abandonat els símils futbolístics, i ha alertat que els "extrems" (PP i Units Podem) "jugaran" el 26-J a bloquejar un altre cop Espanya. "Vull que siguem aquest jugador que entra per la banda, després de l'esgotament de la vella política, en un partit que es posa lleig i que finalment acaba bé", ha dit davant d'unes 350 persones congregades sota el pont de Triana.

Rivera s'ha reivindicat com a català, espanyol i "mig andalús". "Vinc d'una terra on t'has de trencar la cara, literalment, per defensar la igualtat i la unió dels espanyols. Per dir que un andalús i un català són iguals. Per poder parlar en català i en castellà. O per poder veure un partit de futbol al carrer", ha dit després de reunir aquest divendres al vespre centenars de persones a Barcelona per veure el partit de la selecció espanyola.

El líder de Ciutadans ha animat els espanyols a votar el 26-J amb "ganes de canviar les coses" i no amb "por o amb set de venjança". Les opcions que, segons els seu punt de vista, alimenten el PP i Podem. "No deixem que els extrems vagin a les urnes", ha reclamat.

Per a Ciutadans, Andalusia és l'exemple del que poden aportar a Espanya. Rivera s'ha reivindicat com a àrbitre i artífex del canvi dins del PSOE andalús. "Hem aconseguit abaixar l'impost de successions, perquè qui hereti una casa no en pagui un euro", ha assenyalat. El partit taronja reivindica que "en aquest any hem aconseguit canviar més coses que no pas en 35" el PP i els socialistes.

L'únic acte a Andalusia

La caravana oficial de Ciutadans va una sola parada a Andalusia, mentre Mariano Rajoy, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias hi dedicaran almenys dos dies. És el trofeu més disputat de cara al 26-J. La presidenta andalusa, Susana Díaz, també està fent una campanya intensiva. Per l'esquerra el vot està molt disputat, i al sud el PSOE s'hi juga un doble 'sorpasso'. El del PP a Andalusia, per una banda, i el d'Units Podem a tot l'Estat, per l'altra.

Si Sánchez va aconseguir mantenir-se com a segona força al desembre va ser, en bona part, gràcies a poder contrarestar la pèrdua de vots a tot l'Estat amb els 22 escons del PSOE a Andalusia, on Podem es va quedar lluny, amb només 10 escons. Amb l'aliança amb IU, Iglesias busca trencar, sobretot, aquesta tendència.

El qui hi té menys en joc a Andalusia, doncs, és Rivera. L'objectiu és aconseguir conservar els escons del 20-D. La majoria de diputats en disputa són entre el PP i Units Podem.

stats