Patxi López s'acarnissa contra Iglesias: "Que en voler conquerir el cel, no porti el país a la ruïna"

El dirigent basc del PSOE acusa Units Podem de "disfressar-se" i "enganyar" la gent en funció dels interessos electorals

Núria Orriols
2 min
Patxi López s'acarnissa contra Iglesias: "Que en voler conquerir el cel, no porti el país a la ruïna"

BarcelonaSi bé el PSOE es presenta com a alternativa al PP, l'adversari a batre en aquestes eleccions és Units Podem. Els socialistes s'hi juguen l'electorat d'esquerres i en aquesta última setmana de campanya estan pujant el to contra la formació lila. En un acte a la seu de PSC de Barcelona, el fins ara president del Congrés en funcions i cap de llista per Biscaia, Patxi López, s'ha acarnissat contra Pablo Iglesias i l'ha acusat de només voler el "poder" i arruïnar el país. "Que en voler conquerir el cel, no porti el país a la ruïna", ha sentenciat.

Amb tot, López ha llançat una pregunta en l'aire: "Aquest noi és de fiar?". El dirigent basc té la resposta clara, ja que ha assegurat que la nova política es "disfressa" i "enganya" a la gent en funció dels seus interessos electorals.

"Els socialdemòcrates érem el passat i reformistes 'cutres', i ara Pablo Iglesias és socialdemòcrata de tota la vida. Zapatero no estava a l'alçada i ara és el millor de la democràcia. La nona política es disfressa cada dia", ha dit.

López es dirigia a una quarantena de joves de les Joventuts Socialistes que s'han atansat aquest dimarts a la seu del partit, ha cridat a mobilitzar el votant socialista per així assegurar-se la segona posició a les eleccions, cosa que no diuen les enquestes (totes assenyalen el 'sorpasso').

IU: abans comunistes i ara "xaxipirulis"

I no ha acabat aquí. López ha criticat Podem per haver canviat el seu posicionament a mesura que han avançat els mesos. "Primer, la ideologia era cosa de trilers i després les han abraçat totes", ha assegurat, ja que Iglesias, en l'inici de campanya, va dir que era socialdemòcrata. També ha furgat en les diferències que en un primer moment van separar Podem i IU (Iglesias va rebutjar forjar una coalició pel 20-D): "Primer, eren comunistes d'esquerres que es van quedar amb les banderes roges i ara són 'xaxipirulis'".

Ha afegit que Podem no es pot considerar d'esquerres perquè quan va tenir l'oportunitat de votar un president socialista no ho va fer. "L'esquerra no va en contra d'un govern socialista i no té com objectiu destruir el PSOE", ha sentenciat. Per contra, ha erigit el partit que dirigeix Pedro Sánchez com la formació que "transforma" i "canvia les coses", a més de treure pit per l'obra de govern de Felipe González que va "consolidar la democràcia" a Espanya.

Batet: "No tenen projecte polític"

Per la seva banda, la cap de llista del PSC, Meritxell Batet, ha continuat criticant Pablo Iglesias i Units Podem. "No té projecte polític, és una plataforma electoral en què els ciutadans hem d'endevinar què pensen", ha asseverat sobre la formació lila. Així, ha llançat diverses preguntes en l'aire, com si defensen una república o una monarquia, o si advoquen per nacionalitzar la banca (com proposa IU).

En el marc de les polítiques de joventut, Batet ha proposat fixar l'edat de poder votar als setze anys i impulsar un programa governamental per detectar el 'bullying'.

com es poden quedar a casa diumenge? Si no voten altres votaran en cotna del sseus interessos. Amb voler conquerir el cel portara el país a la ruina.

stats