Microsites 26/06/2016

El PP guanya un cop més les eleccions al País Valencià i reforça la seva hegemonia

Els populars sumarien tretze escons, dos més que el 20 de desembre, seguits de la coalició A la Valenciana, amb nou diputats

Salva Almenar
1 min
L’eufòria es va desfermar a la seu dels populars a València després que es confirmés que havien guanyat les eleccions i que havien aconseguit dos escons més que el 2015.

El Partit Popular ha tornat a guanyar les eleccions al País Valencià. Amb més del 90% del vot escrutat, dels 33 escons en joc en aquest territori, els populars n'obtindrien tretze i repetirien com a força més votada. Igual que va passar el 20 de desembre, la segona força seria la coalició A la Valenciana, amb nou escons, molt lluny de lluitar la primera posició als populars, tal com auguraven les enquestes. El PSPV és l'únic partit que pateix el desgast de la repetició electoral amb sis diputats, mentre que Ciutadans n'obtindria cinc.

Amb aquestes dades, el PP augmentaria en dos diputats respecte al 2015 –hi ha un escó més en joc–, A la Valenciana no aconseguiria rendibilitzar la suma d'Esquerra Unida a la coalició de Compromís i Podem perquè obtindria els mateixos diputats, el PSPV perdria un diputat i Ciutadans es mantindria en cinc.

El Partit Popular no sols sumaria més escons que el mes de desembre sinó que també sumaria més vots. A falta d'acabar el recompte, els populars sumen més de quatre punts respecte al desembre.

stats