Contingut patrocinat
Especials 13/05/2023

080 Barcelona Fashion reivindica la diversitat amb la primera desfilada de roba inclusiva

El certamen va presentar les propostes de vint-i-cinc dissenyadors i dissenyadores i marques emergents i consolidades al Recinte Modernista de Sant Pau.

Redacció
2 min
Coincidint amb la jornada de cloenda, el 080 Barcelona Fashion va acollir una desfilada de moda inclusiva a càrrec de la firma "Free Form Style".

La 31a edició del 080 Barcelona Fashion ha trencat una llança a favor de la diversitat, incloent-hi per primera vegada una desfilada de moda inclusiva. El Recinte Modernista de Sant Pau es va convertir del 2 al 5 de maig en l’aparador excepcional de les col·leccions més eclèctiques i avantguardistes de vint-i-cinc firmes, marcades per la defensa d’una moda més sostenible, circular i diversa, els valors que fomenta la plataforma de moda impulsada per la Generalitat.

Per la passarel·la han desfilat col·leccions de firmes com "Yolancris", "Laretta" i "The Artelier".

Sostenibilitat i circularitat

Les firmes van apostar per l’ús de teixits reciclats o sostenibles i per peces cada vegada més atemporals com una manera de posicionar-se a favor d’una moda més responsable amb el medi ambient. El 080 Barcelona Fashion és més que una plataforma de tendències, disseny i creativitat, i mostra un cop més el seu compromís amb els valors de la sostenibilitat i la circularitat, sense oblidar altres objectius com són la internacionalització i la transformació digital de les marques.

Al llarg de quatre dies, les persones assistents van gaudir de vint-i-cinc desfilades, dues més que en l’edició anterior, de dissenyadores i dissenyadors i firmes de marques consolidades i talents emergents, que han debutat al 080 Barcelona Fashion. A la passarel·la es van veure les propostes més eclèctiques, des de les més avantguardistes a les més comercials, i una àmplia varietat de colors, estampats, textures, formes i materials.

Les firmes que han participat en el certamen de moda de referència al sud d’Europa són 404 Studio, Anel Yaos, Bielo Oscarleon, Compte Spain, Custo, Dominnico, Eñaut, Escorpion, Free Form Style, Habey Club, Laretta, Lebor Gabala, Lola Casademunt by Maite, Menchen Tomas, Nathalie Chandler, Outsiders Division, Paolo Leduc, Reveligion, Rita Row, Simorra, The Artelier, The Label Edition, Txell Miras, Victor Von Schwarz i Yolancris.

La 31a edició ha comptat amb el suport de quatre marques patrocinadores: Kevin Murphy, MAC Cosmetics, Moco Museum i Nobu Hotel Barcelona. També hi han col·laborat dotze marques més: Thuya Professional Line, Cointreau, Gin Gold, Vallformosa, Rowenta, Natur All, La Roca Village, Incavi, DO Catalunya, DO Montsant i DO Penedès i Formatges Can Pujol.

Moda inclusiva

En aquesta edició, el 080 Barcelona Fashion ha volgut donar protagonisme a la diversitat i, per primera vegada a la passarel·la, va tenir lloc una desfilada de moda inclusiva a càrrec de la firma Free Form Style, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones. 16 models amb diferents discapacitats van presentar peces de disseny adaptat d’una col·lecció elegant inspirada en els principis de la sastreria anglesa.

Sobre la passarel·la van desfilar models en cadires de rodes o pròtesis, per exemple, entre les quals les atletes paralímpiques Desirée Vila i Sarai Gascón, que van lluir les creacions d’una moda sense barreres, còmoda i funcional que normalitza la diversitat física.


stats