10 experiències per regalar aquest Nadal
Regala emocions, moments i territori: una selecció d’experiències per viure Catalunya d’una manera diferent.
Aquest Nadal, de la mà de Fent País, et proposem 10 experiències de regal per viure el territori amb calma, cultura i gastronomia. Des de nits en espais històrics fins a degustacions en indrets únics.
Regala una nit a un santuari del segle XVII envoltat de natura. L’hostatgeria de Falgars, amb vistes al Pedraforca i a la vall del Llobregat, és un refugi perfecte per desconnectar i explorar la serra del Catllaràs. En un entorn de pau i desconnexió, que podreu combinar amb activitats a la natura o visites als pobles i atractius propers, com el Tren i el Museu del Ciment o els Jardins Artigas, obres de l'arquitecte Gaudí.
Una nit que combina tradició i cel estrellat. Un sopar de cuina casolana a Cal Miliu –amb sabors d’aquí i vins del Pla de Bages– dona pas a una observació astronòmica guiada a l’Observatori de Castelltallat, un dels millors punts de Catalunya per mirar el cel.
Aquesta és una experiència amb impacte positiu: un menú degustació ecològic i de proximitat al Rebost de Can Moragues, creat amb el segell del xef Sergi de Meià i productes cultivats amb criteri ambiental i social. Gaudeix d’una cuina honesta amb vistes al Montseny i descobreix la feina de la Fundació Emys en la conservació de la natura i la tortuga d’estany.
Regala una aventura única a Europa: la via ferrada de la Cala del Molí, a Sant Feliu de Guíxols, l’única que està penjada literalment sobre el mar. Amb guia expert i tot el material inclòs, és una experiència segura i espectacular, entre ponts penjants i penya-segats amb vistes a la Costa Brava. L’activitat és guiada i apta per a participants amb un mínim de condició física.
Una experiència que combina patrimoni, música i enoturisme. La visita a un castell medieval culmina amb un tast de vins maridat amb música en directe. Un regal carregat d’història, secrets medievals i petites anècdotes.
Regala una experiència gastronòmica d’alta cuina al cor de Barcelona. Al Nectari, el xef Jordi Esteve –estrella Michelin des del 2012– fusiona tradició mediterrània i subtils notes japoneses en un menú degustació creat amb productes frescos, locals i de temporada.
Navegar en un llaüt tradicional per les turqueses aigües del cap de Creus mentre es degusten vins ecològics de l’Empordà i formatges artesans del territori és una manera íntima i preciosa de descobrir l’entorn costaner que va enamorar Salvador Dalí.
Regala una navegació pel riu Ebre amb vermut inclòs i vistes privilegiades del paisatge fluvial, l’illa de la Xiquina i l’illa dels Bous. Una experiència relaxant i ideal per compartir en parella, família o amics.
Al cim del Mont, allà on l’Empordà toca el cel i el silenci ho amara tot, regala un dinar sense pressa en un mirador natural que ofereix una panoràmica de postal. El restaurant del Santuari del Mont ofereix una proposta senzilla però ben arrelada: cuina tradicional de muntanya, producte de proximitat i aquell caliu de les coses fetes com sempre.
Una activitat urbana per descobrir les cerveses ecològiques i artesanals de la Cervesera del Poblenou, una cooperativa catalana situada al barri del Poblenou de Barcelona, amb un tast de quatre cerveses de la casa acompanyades amb un bon maridatge de formatges artesanals i locals, un de diferent per a cada ronda.