Publicitat
Publicitat

L'incendi a Cortes de Pallars, al País Valencià, ja ha cremat 8.000 d'hectàrees

Les altes temperatures, l'escassa humitat i el vent dificulten les tasques d'extinció d'un foc que, segons Alberto Fabra, és el més important dels soferts en els últims anys al País Valencià

Continua actiu l'incendi que des de dijous crema a Cortes de Pallars, al País Valencià, i que ja ha arrasat 8.000 hectàrees.

Durant tota la nit, més d'un miler de bombers i membres dels cossos d'emergències han estat treballant per controlar el foc, i més de 900 persones han estat desallotjades de forma preventiva. Les flames afecten sis termes municipals de tres comarques, i en aquests moments avança sense control en direcció est, ajudat pel vent de ponent.

E l president de la Generalitat Valenciana , Alberto Fabra , va visitar divendres la zona afectada i va reconèixer que presenta un aspecte " dantesc i desolador ".

En declaracions als mitjans de comunicació des del lloc de comandament avançat ( PMA ), Fabra va assegurar que aquest incendi és el més important dels soferts en els últims anys al País Valencià. Segons el president , el foc s'hauria originat per una negligència en uns treballs de col·locació d'unes plaques solars en un habitatge i es va estendre a una velocitat de propagació molt alta .

Els mitjans desplegats a la zona
28 d'aeris , 52 autobombes i un miler de persones s'estan trobant amb nombroses dificultats per controlar les flames a causa de les condicions meteorològiques , especialment per les altes temperatures , l'escassa humitat i el vent de ponent .

La prioritat passa ara per evitar que el foc s'estengui a nuclis poblacionals i zones de barranc , tenint en compte que el de Real de Montroi és el principal front actiu en aquests moments . Les localitats de Torís i Macastre estan preparades per acollir nous afectats de propers desallotjaments preventius .

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT