Jocs Olímpics
Especials 01/08/2012

Els Estats Units superen Tunísia per 47 punts de diferència (63-110)

L'equip nord-americà ha anotat 39 punts en un tercer quart en què ha destrossat el rival i ha presentat en societat Anthony Davis

LeBron James esmaixa contra Tunísia

BarcelonaLa selecció de bàsquet dels Estats Units ha superat Tunísia (63-110) en la segona jornada dels Jocs Olímpics de Londres. El triomf ha sigut per 47 punts de diferència, una xifra encara allunyada del rècord que va aconseguir el Dream Team a Barcelona 1992 (68 punts).

La selecció de Tunísia va anotar 15 punts en els primers 20 minuts del seu partit inaugural contra Nigèria, la pitjor xifra d'un equip als Jocs Olímpics des del 1972. En canvi, contra els Estats Units ha arribat a aquesta puntuació en tan sols 10 minuts. El partit ha començat molt més igualat del que es preveia i, de fet, l'equip nord-americà ha trigat gairebé 18 minuts a aconseguir una renda superior als 10 punts.

Durant molts minuts els jugadors dels Estats Units han estat més pendents de buscar taps en defensa que d'evitar cistelles, i d'això s'ha aprofitat un rival anàrquic que ha proposat un joc atípic.

Una vegada assegurat el triomf (33-46, al descans) l'equip que entrena Mike Krzyzewski s'ha deixat anar i s'ha dedicat a buscar l'espectacle. La selecció dels Estats Units ha anotat 39 punts en un tercer quart en què ha destrossat el rival i ha presentat en societat Anthony Davis. El pivot, que encara no ha debutat a la NBA, ha protagonitzat algunes de les esmaixades més espectaculars del partit i ha acabat amb 12 punts sense cap errada. Quatre dels seus companys (Melo Anthony, Kevin Love, Kevin Durant i Russell Westbrook) també han superat els 10 punts.

Tunísia no ha pogut canviar aquesta dinàmica en un últim quart en què els Estats Units han seguit anotant sense oposició.