POLÍTICA
Especials 11/09/2013

Condemna unànime de la violència dels partits catalans i espanyols

Artur Mas contraposa el civisme de Via Catalana amb els atacs feixistes aïllats de Madrid

Agències
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha exalçat el "civisme" durant el desenvolupament de la cadena humana en contrast amb l'incident a la seu de la Generalitat a Madrid, on uns radicals han boicotejat l'acte de la Diada: "Avui també ens jugàvem molt en la forma de fer les coses, i s'ha tret una nota molt alta, un excel·lent. Desgraciadament a Madrid en la delegació del Govern uns pocs canalles, perquè eren molt pocs, han entrat violentament amb gasos i han interromput l'acte, però que uns pocs canalles es comportin d'aquesta manera és precisament el millor contrast davant un poble català s'ha exhibit amb aquest civisme", ha dit Mas.

Condemna de tots els partits

A més del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que ho ha anomenat "bàrbar atemptat" i ha anunciat que es prendran mesures per perseguir els culpables, tots els partits s'han pronunciat en contra de l'atac.

El secretari de Relaciones Institucionals i Política Autonòmica del PSOE, Antonio Hernando, ha defensat en nom de la direcció federal del partit "l'enèrgica condemna del PSOE a l'atac" dels radicals. Ha qualificat els autors de "grup de feixistes" i ha reclamat a Interior que s'investiguin immediatament i es detinguin els vàndals.

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha emès un comunicat en què "condemna enèrgicament" l'atac perpetrat per "un grup d'extrema dreta" contra l'acte institucional de la Diada de l'Onze de Setembre. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha afirmat en el seu compte de twitter: "La meva enèrgica condemna per l'assalt de la Delegació de la Generalitat a Madrid. Els autoritats han d'actuar amb contundència". El diputat autonòmic i dirigent del PPC Pere Calbó ha expressat també a través d'aquest canal la seva "condemna absoluta" dels "fets violents en la Delegació de la Generalitat a Madrid (...) Esperem que es detinguin tots els violents".

El republicà Alfred Bosch (ERC) ha aplaudit amb un "bravo" l'actitud del diputat de CiU al Congrés Josep Sánchez-Llibre, que s'ha enfrontant amb alguns dels agressors "per frenar els atacants ultradretans". El líder d'ICV, Joan Hererra, ha utilitzat també les xarxes socials per afirmar: "Fàstic de gent i vergonya de seguretat sobre els feixistes". La diputada autonòmica Carina Mejías, de Ciutadans, ha afegit sobre aquesta qüestió: "No a la violència!"

stats