HM HOSPITALES
Especials 21/10/2020

HM Delfos estrena urgències, un dels pilars fonamentals del seu pla de transformació

L’actualització de l’espai forma part del pla director del centre, en el qual HM Hospitales ha invertit 11 milions d’euros, i permet assolir temps d’espera de menys de 15 minuts de mitjana

3 min
Una pacient sent atesa en un dels nous boxs d'Urgències

L’Hospital HM Delfos, centre de referència d’HM Hospitales a Barcelona, estrena noves instal·lacions per al seu Servei d’Urgències. La remodelació forma part de l’actualització de l’hospital prevista en el pla director dissenyat pel grup i ha suposat una inversió d’11 milions d’euros. En els pròxims mesos també estarà a punt la nova Unitat de Cures Intensives (UCI).

Les noves Urgències ofereixen al pacient la màxima seguretat i qualitat assistencial durant les 24 hores. En aquest sentit, el director territorial d’HM Hospitales a Catalunya, el Dr. Joan Sala, afirma que “el servei compleix els més alts estàndards de qualitat, tant per la disposició de les instal·lacions i els espais assistencials com per les sales d’espera per a familiars i acompanyants, ja que han estat dissenyades per garantir una atenció sanitària òptima, amb total seguretat per al pacient i amb el mínim temps d’espera possible”. Actualment, aquest temps d’espera és d’uns 15 minuts de mitjana.

A tot això, assegura el Dr. Joan Sala, s’hi suma un altre element: “Disposem d’un nivell de recursos humans i tecnològics que ha permès augmentar la capacitat de resolució per atendre els pacients, amb la qual cosa podem donar resposta als pacients de tots els nostres centres que requereixin atenció de més complexitat”.

Tecnologia d’última generació

Les noves Urgències d’HM Delfos disposen d’un equipament tecnològic punter que afavoreix la precisió dels diagnòstics amb la màxima rapidesa i el seguiment de tractaments multidisciplinaris. Així, compten amb la cobertura permanent d’una Plataforma de Servei de Diagnòstic Radiològic que inclou Ecografia Polivalent, TAC, Ressonància Magnètica, Medicina Nuclear i PET-TAC, amb tecnologia d’última generació. Igualment, destaquen els dispositius de la Unitat de Radiologia Intervencionista i la Sala d’Hemodinàmica, indispensable per a l’atenció integral de la patologia cardíaca i neurològica que ho requereixi. Disposa, a més, del suport d’un laboratori d’anàlisi clínica dotat amb les últimes tècniques que hi ha al mercat.

El director mèdic d’HM Hospitales a Catalunya i director mèdic d’HM Delfos, el Dr. Francesc Fatjó, considera: “Actualment comptem amb un arsenal tecnològic que ens permet donar resposta a qualsevol situació de manera ràpida i precisa”. I afegeix: “El servei s’ha dissenyat per garantir la màxima seguretat i comoditat al pacient. Així, s’han ampliat els boxs, alguns dotats de llum natural, i s’ha augmentat la capacitat de visualització i monitorització, per preservar millor la intimitat del pacient. També s’han adaptat els protocols d’actuació dels professionals per aplicar les tècniques de manera menys invasiva”.

Atenció al pacient integral, ràpida, còmoda i segura

Igualment, el nou Servei d’Urgències ha estat ideat per oferir al pacient una atenció integral, ràpida, còmoda i segura. Es disposa de circuits específics que permeten atendre les persones segons la seva malaltia i la gravetat que presenten, amb especial èmfasi en les patologies cardiològiques, neurològiques i oncològiques. A més, s’han habilitat circuits de seguretat en cas de covid-19.

Imatge de plena activitat al control d'infermeria

La Dra. Anna Girona, cap del Servei d’Urgències d’HM Delfos, apunta: “S’han eliminat barreres arquitectòniques, de manera que podem comptar amb un espai diàfan que facilita la sectorització de les Urgències en cas que sigui necessari”.

Aquest aspecte és fonamental per poder atendre de manera segura tant els pacients amb qualsevol tipus de patologia d’urgència com els que presenten clínica compatible amb covid-19. Així, es disposa d’un total de dotze boxs, entre els quals un de triatge, un per a l’atenció de l’aturada cardiorespiratòria, un d’exprés de visita ràpida, un de traumatologia i una àrea de vigilància amb set butaques habilitades amb presa d’oxigen per a casos en què no sigui imprescindible allitar el pacient, així com els esmentats circuits específics per a patologies cardiològiques, neurològiques i oncològiques.

Ubicació contigua de l'UCI

Per atendre aquests pacients, la disposició contigua a Urgències del Servei de Cures Intensives i de la Unitat Coronària permet accelerar el protocol d’atenció, diagnòstic i tractament de qualsevol patologia aguda que pugui derivar-se, especialment en les àrees en les quals HM Hospitales disposa de plans assistencials específics. Així, CardioCheck suposa una atenció directa i sense demores dels pacients amb problemes o processos cardíacs (infart de miocardi, arrítmies greus, etc.) que necessitin ser assistits immediatament, i en facilita l’ingrés a l’UCI si cal. NeuroCheck implica el mateix per a processos neurològics i OncoCheck per a pacients oncològics que puguin necessitar atenció urgent. D’aquesta manera, segons la Dra. Girona, “s’incrementa de manera notable la seguretat del pacient mantenint la qualitat assistencial”.

stats