Especials 17/10/2012

Hollande: "No es pot imposar una cadena perpètua als països que han fet sacrificis considerables"

El president francès, en una entrevista conjunta amb sis diaris europeus, destaca que "espanyols i portuguesos estan pagant cars els abusos comesos per d'altres" i que "ha arribat l'hora d'oferir una perspectiva que no sigui només l'austeritat"

Ara
2 min
François Hollande. EFE

BarcelonaEl president francès, François Hollande, rebutja "imposar una cadena perpètua" als estats que han fet "sacrificis considerables". En una entrevista amb sis diaris europeus publicada només un dia abans de la cimera europea, el president francès defensa que Espanya ha de conèixer "les condicions concretes" per accedir al rescat.

Recollim a continuació algunes de les declaracions més destacades en les entrevistes publicades a 'The Guardian', 'Le Monde', 'El País', 'La Stampa', 'Gazeta Wyborcza' i 'Süddeutsche Zeitung'.

Rescat espanyol: "Espanya ha de conèixer les condicions concretes per accedir al finançament previstes pel Consell Europeu del 28 de juny"

Model econòmic: "Em dirigeixo als espanyols i els portuguesos, que han pagat cars els abusos comesos per d'altres: ha arribat l'hora d'oferir una perspectiva que no sigui només la de l'austeritat"

Països rescatats: "S'ha de respondre a les demandes dels països que han fet les reformes exigides i han de tenir finançament a un preu raonable"

Unió bancària: "Vull que tot això s'arregli d'aquí a final d'any. Llavors podrem abordar els canvis en les decisions que prenem i l'expansió de la unió. Aquesta ja serà una gran tasca per al principi del 2013"

Futur de l'eurozona: "Ja no hi ha ningú que pensi que l'euro desapareixerà ni que l'eurozona explotarà a trossets. Però la perspectiva que conservarà la seva integritat no és suficient. Ara hem de sortir de la crisi econòmica"

Creixement: "Estic convençut que, si no donem una mica d'aire a l'economia europea, les mesures de disciplina, per molt desitjables que siguin, no es traduiran en res. Pel bé de tots, no és possible imposar una cadena perpètua als països que han fet sacrificis considerables si la població no veu, en algun moment, els resultats dels seus esforços"

stats