LÍBIA
Especials 25/08/2011

Gaddafi demana als seus lleials que 'purifiquin' Trípoli i defensin Sirte en un nou missatge de veu

L'ha emès una televisió privada fidel al dictador, Al-Uruba, segons la BBC. S'adreça a la seva població natal, Sirte, assetjada des d'ahir pels rebels

Redacció
1 min

BarcelonaEl dictador libi, Muammar al-Gaddafi, ha tornat a enviar un missatge de veu als seus lleials. Ho ha fet a través del canal de televisió Al-Uruba, fidel al règim. Segons la BBC, les paraules anirien adreçades a la població de Sirte, la seva ciutat natal i l'últim bastió del règim, assetjat des d'ahir per les forces rebels, però també a la població de la capital.

"Cal resistir contra aquestes rates d'enemics, que seran vençuts gràcies a la lluita armada", ha dit. "Sortiu de casa vostra i allibereu Trípoli". El dictador creu que cal "purificar la capital de forces rebels, que són rates, ateus i creuats [en referència als soldats cristians que van lluitar per conquerir Terra Santa]". "Líbia és pels libis, no pels imperialistes, ni França, ni Sarkozy, ni Itàlia", ha dit en referència a les reunions mantingudes ahir i avui per l'emissari d'exteriors del govern rebel. "Trípoli és per vosaltres, no pels aliats de l'OTAN", ha conclòs, segons informen Reuters i AFP.

stats