Especials 29/08/2013

De Gispert no anirà a la Via Catalana però saludarà els organitzadors a les portes del Parlament

A la presidenta de la cambra catalana l'acompanyaran Ernest Benach i Joan Rigol, els dos últims expresidents del Parlament

Acn
2 min

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha anunciat aquest dijous que no participarà en la Via Catalana igual que no va fer-ho en la manifestació de la Diada de l'any passat. Ara bé, ha confirmat que saludarà els organitzadors i els participants del tram que passa tot just per les portes del Parlament, i ho farà amb els dos expresidents de la cambra, Joan Rigol i Ernest Benach, que han acceptat la seva proposta. De Gispert ha argumentat que no va a la cadena humana "per motius institucionals" i perquè el seu càrrec ha de ser "al més neutral possible", però ha desitjat que la iniciativa sigui un èxit tenint en compte que el Parlament va apostar pel dret a decidir. En declaracions als periodistes després de la primera part de la reunió de la diputació permanent, De Gispert ha explicat que ha parlat per telèfon amb la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i li ha explicat que no participarà en la Via Catalana de l'Onze de Setembre. D'aquesta forma, ha donat resposta a la carta que li va dirigir l'Assemblea.

Ara bé, De Gispert ha volgut tenir algun tipus de presència en aquesta iniciativa i per això serà durant tota la tarda al Parlament per sortir a saludar una part dels organitzadors i participants del tram que passa tot just per davant de la cambra. Ho farà juntament amb els vicepresidents del Parlament, Anna Simó i Lluís Corominas, i també hi ha convidat els expresidents Joan Rigol i Ernest Benach.

La presidenta ha volgut argumentar aquest gest recordant que el Parlament va aprovar una declaració de sobirania que insta a treballar per exercir el dret a decidir, i ha remarcat que per arribar a la independència cal passar per una estació "ineludible", que és precisament la de la consulta. "Crec que el Parlament ha d'estar obert a tothom, al servei del poble, i aquesta és una manera d'estar al costat d'aquesta iniciativa i donar-hi escalf", ha al·legat.

stats