VIA CATALANA
Especials 09/09/2013

El moviment 12 d'Octubre desconvoca l'acte a la Sagrada Família

La plataforma espanyolista convida els seus adherits a anar "a resar" dimecres al temple

Europa Press
2 min

BarcelonaEl president de la plataforma Moviment Cívic 12-O, Àngel Hernández, ha explicat aquest dilluns que han desconvocat la concentració 'Trenquem les cadenes' a la zona de la Sagrada Família, però ha invitat els catòlics que dimecres acudeixin "a resar" a l'esmentat temple. En roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona i acompanyat de tres membres més de la plataforma, Hernández ha explicat que la desconvocatòria es deu al fet que no poden pagar el cost de recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la decisió de la conselleria d'Interior d'instar-los a traslladar la concentració per no coincidir amb la Via Catalana.

Igualment, ha assegurat que el moviment no convocarà cap altre acte l'11 de setembre, però sí el 12 d'octubre, i sobre la possibilitat que els seus membres acudeixin als actes d'altres partits ha dit que dependrà de "si realment són per la Constitució i la unitat d'Espanya o si només són actes festius".

En aquesta línia, ha descartat integrar-se en les activitats de C's per a la Diada, que a cada capital de província farà un acte simbòlic amb el llançament de 3.500 globus amb el 'cor tribandera' –catalana, espanyola i europea–, ja que el considera un acte "festiu", i sobre l'acte del PP, ha dit que esperaran a saber el lema de la convocatòria.

En una declaració de la plataforma, Hernández ha reprotxat al Govern no respectar les lleis, les sentències i la Constitució, actuar al marge d'aquesta normativa i permetre que associacions amb objectius "subversius i provocadors" puguin excedir-se en el dret de la llibertat d'expressió, en al·lusió a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), convocant de la Via Catalana.

Sobre la resolució, ha assegurat que a la mateixa el cap de la unitat regional de reacció i dispositius de la Regió Metropolitana dels Mossos d'Esquadra afirma que l'ANC pretén amb la cadena donar a conèixer la voluntat del poble català de prendre el camí cap a la independència, cosa que el Moviment Cívic 12-O qualifica d'"apologia de l'independentisme inacceptable".

Ha manifestat que el canvi de lloc ofert per la conselleria d'Interior anava contra el sentit de la seva concentració i que el tracte rebut porta la seva plataforma a l'"exili o a la clandestinitat", però que es veuen amb força per convocar nous actes en el futur.

Falta de suport de PSC, PP i C's

Després de preguntar-li per on havia buscat suports financers per intentar pagar el cost del recurs al TSJC, Hernández ha dit que han demanat diners debades a PSC, PP i C's, als quals s'ha referit com a amics de la nació, i ha dit que un dels tres els va respondre que "no té diners".

Ha reprotxat "falta d'unitat" a aquestes formacions i les crítiques de C's a la seva concentració alternativa, i ha lamentat que ni el ministre de l'Interior, Jorge Fernández-Díaz, ni l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, s'hagin posicionat en relació amb l'assumpte, malgrat que la plataforma els ho va demanar.

stats