Especials 28/10/2014

Just Sociats i Laia Andreu guanyen la Primera Marató de Muntanya de Catalunya d’enguany

Disputada a Sant Llorenç Savall, la cursa va celebrar diumenge el seu 20è aniversari

Marató de Catalunya

BarcelonaEn les darreres dinou edicions, la Primera Marató de Muntanya de Catalunya a Sant Llorenç Savall ha assolit un reconegut prestigi entre els fondistes del nostre país.

La cursa, que aquest passat diumenge celebrava el seu 20è aniversari, és una de les competicions atlètiques amb més caràcter de Catalunya, ja que uneix la distància més dura de les competicions atlètiques: la marató, amb 42,470 quilòmetres de distància, amb el desnivell que cal superar en un circuit muntanyenc, i que assoleix, en total, els 3.449 metres, aproximadament.

L'atleta Just Sociats Asensio es va convertir en el vencedor de la vintena edició de la prova, en completar-la en un temps de 3 hores, 39 minuts i 47 segons. El segon lloc va ser per a Pere Aurell Bové, amb un temps de 3 hores, 44 minuts i 5 segons. El corredor Àlex Martínez Núñez va completar el podi amb un temps de 3 hores, 45 minuts i 2 segons.

En categoria femenina, l'atleta Laia Andreu Trias va ser la primera en traspassar la línia de meta de la Marató de Muntanya i va registrar un temps de 4 hores, 17 minuts i 15 segons. La segona posició va ser per a Montse Martínez Guerrero, que va finalitzar la cursa en 4 hores, 25 minuts i 56 segons. Roser Español Bada va ser la tercera fèmina en completar la prova amb un temps de 4 hores, 31 minuts i 38 segons.

En aquesta vintena edició, la competició va aplegar 1.375 participants repartits en les diverses modalitats que proposa l'organització de la Marató ja que, un any més, la cursa gran principal es va disputar al costat de la Mitja Marató (24 quilòmetres), de la Cursa de Sant Jaume (12 quilòmetres) i del Canicross, prova per aquells que volen gaudir d'una cursa acompanyats de la seva mascota.