Contingut patrocinat
Especials 15/12/2022

AgroBank capta 'start-ups' 'agrotech' per crear el més gran ecosistema connectat amb les grans empreses del sector

Aquest programa, orientat a la comunitat innovadora espanyola i internacional, pretén generar i impulsar talent i poder oferir solucions innovadores a les corporacions del sector agroalimentari

Redacció
5 min
AgroBank és la línia de negoci de CaixaBank dirigida a l'activitat agroalimentària.

Responsables d'AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida a l'activitat agroalimentària, han explicat a la comunitat d'innovació i digitalització d'Espanya els avantatges de participar en el seu primer programa d'acceleració de start-ups agro: AgroBank Tech Digital INNovation.

Ho han fet en una jornada celebrada avui a Madrid amb el títol AgroBank Tech Digital INNovation: Open Call IN Progress, que ha inaugurat Isabel Bombal, directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària del ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i a la qual han assistit, de manera presencial i telemàtica, més de cent start-ups i pimes tecnològiques.

El programa d'innovació oberta, anomenat AgroBank Tech Digital INNovation, s'ha dissenyat i desenvolupat conjuntament entre AgroBank i Innsomnia, l'acceleradora B2B líder d'Espanya. Aquest projecte, orientat a la comunitat innovadora espanyola i internacional, té el propòsit d'ajudar a captar, generar i impulsar talent i poder oferir solucions innovadores a les empreses i corporacions del sector agroalimentari, facilitant la seva interconnexió en un procés Open Innovation amb un clar enfocament disruptiu.

Amb aquesta iniciativa, AgroBank es posiciona com el principal referent en innovació i digitalització del sector agroindustrial en tota la seva cadena de valor, aportant al seu torn solucions estratègiques per a les empreses tractores que formen part d'aquest ecosistema.

A més, en la jornada s'han mostrat les tendències globals per als deu principals sectors econòmics i les 20 tecnologies líders, i s'ha explicat la caixa d'eines de la digitalització INNDUXBOX.

Sergio Gutiérrez, director d'AgroBank, ha recalcat la importància d'aquest projecte per impulsar els reptes transformadors del sector. “Amb AgroBank Tech volem crear un nou ecosistema agro per impulsar la digitalització d'aquesta indústria alhora que s'aferma la col·laboració entre start-ups i grans corporacions per aconseguir una agricultura més innovadora i eficient”, ha indicat.

Rafael Navarro, soci cofundador d'Innsomnia, ha destacat durant la seva intervenció el caràcter integrador d'aquest programa i el sòlid compromís que estableix amb les noves generacions. “AgroBank Tech Digital INNovation neix amb un propòsit ferm, que no és cap altre que donar a conèixer i promocionar totes aquelles solucions disruptives que cerquen millorar la competitivitat i sostenibilitat agroalimentària, on els joves emprenedors són claus per liderar el futur d'aquesta indústria. Es tracta d'obrir noves oportunitats digitals i d’ocupació agrària des de la innovació oberta i la col·laboració publicoprivada”, ha reflexionat.

A l'acte Open Call IN Progress també hi van intervenir Paco Bree, CEO d'INNDUX; Carlos Seara, director de Xarxa d'AgroBank; Elena Serrano, Open Business Innovation a CaixaBank Payments & Consumer, i José Ángel González, Agritech General Manager d'Innsomnia.

Què poden aconseguir les start-ups a AgroBank Tech Digital INNovation?

Les start-ups participants en el programa d'acceleració AgroBank Tech Digital INNovation obtindran la mentoria per atendre el seu propi desenvolupament tecnològic, fer evolucionar la maduresa (TRL) de les seves solucions per respondre a les necessitats reals de les empreses del sector i obtenir el Certificat de Disrupció i Implementació Tecnològica després de fer proves de camp d'èxit en entorns reals.

A més, les que formin part d'AgroBank Tech Digital INNovation, estiguin certificades i compleixin els estàndards de validació tecnològica, podran fer una presentació davant el top 100 de les empreses del sector agroalimentari i tindran la possibilitat d'internacionalitzar-se i connectar-se a una xarxa global de hubs agroalimentaris de diferents països amb estratègies similars. I, finalment, també accediran a facilitats financeres i d'inversió per escalar els projectes tecnològics.

Solucions innovadores que persegueix el programa d'acceleració

En aquesta primera edició, el programa AgroBank Tech Digital INNovation busca solucions, projectes i idees que puguin aportar valor en alguna de les verticals i tecnologies següents:

  • Agricultura de precisió: solucions innovadores i disruptives que millorin l'agricultura de precisió mitjançant l'ús de tecnologies i eines col·laboratives per a l'automatització de processos.
  • Energies alternatives i sostenibilitat al camp: eines enfocades a la innovació, eficiència i sostenibilitat energètica del camp des de la generació i l'ús d'energies renovables. Cerca i implantació de mesures basades en l'economia circular que ajudin a reduir la petjada de carboni de les explotacions agràries, així com la seva comptabilització, monitoratge i neutralització.
  • Automatització dels processos de transformació: respostes innovadores que permetin controlar de forma integral la producció industrial del sector agroalimentari a través de processos i sistemes tecnològics que donin suport a la gestió digital, robòtica i col·laborativa en la cadena agroindustrial.
  • Sostenibilitat i eficiència energètica en l'agroindústria: recursos innovadors que redueixin l'impacte ambiental en els processos agroindustrials des de la generació d'energies alternatives en fàbrica, l'ús de materials sostenibles i l'aplicació de processos que promoguin l'eficiència i l'economia circular.
  • Gestió eficient i sostenible de l'aigua: solucions, serveis i processos orientats a l'automatització de l'aigua en el sector agroalimentari.
  • Economia circular i innovació en l'envasament, emmagatzematge i logística: eines de serveis, productes o dispositius innovadors que automatitzin i millorin l'eficiència dels processos d'envasament, emmagatzematge, enviament o transport de productes agroalimentaris.
  • Noves plataformes d''e-commerce' i venda: solucions per a la comercialització de productes agroalimentaris en els models de venda, pagament, subhasta, assegurances i productes financers, com ara plataformes de comerç directe, marketplaces de matèries i serveis agroindustrials o llotja online.
  • Traçabilitat i seguretat agroalimentària: plataformes, solucions tecnològiques i eines que millorin la traçabilitat dels productes agroalimentaris des del seu origen fins al consumidor final.

Recepció de projectes fins al 15 de gener

Les start-ups interessades a participar en els open call d'AgroBank Tech Digital INNovation es poden inscriure a la convocatòria següent: https://innsomnia.es/es/agrobanktech-digital-innovation.htmlActualment està obert el termini de recepció de projectes, que s'allargarà fins al pròxim 15 de gener. Després, i fins al 24 de febrer del 2023, s'avaluaran i seleccionaran els millors projectes.

Durant els últims dies de febrer es comunicaran els projectes seleccionats per integrar el programa d'acceleració, que es desenvoluparà entre l'abril i el juny de l'any que ve. Després d'un procés d'acceleració, s'assessoraran les start-ups i pimes tecnològiques, mentoritzant la seva evolució de manera continuada.

El juliol del 2023 tindrà lloc el Demo Day, un esdeveniment en què es presentaran les solucions més innovadores i disruptives del procés d'acceleració a les principals empreses i corporacions del sector agroalimentari.

AgroBank, compromís financer i social amb el sector agro d'Espanya

AgroBank té més de 500.000 clients, un de cada dos agricultors i ramaders del país, amb una proposta de valor que reflecteix el compromís amb el sector agroalimentari i el món rural des de fa molts anys.

L'aposta d'AgroBank pel sector agroalimentari s'ha vist reforçada després d'un primer semestre del 2022 en què es van finançar gairebé 14.415 milions d'euros, un 85% més que durant el mateix període de l'exercici anterior. Això posa de manifest el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com l'agroalimentari.

Tot això és possible gràcies al fet que disposa de la xarxa d'oficines més extensa d'Espanya, amb 1.175 oficines especialitzades AgroBank i 1.650 oficines en municipis d'àmbit rural, cosa que la situa com l'entitat financera amb més presència en petits municipis, reforçant el seu compromís social per a l'impuls d'aquestes localitats.

Innsomnia, un 'hub' d'innovació oberta amb visió internacional

Innsomnia és una acceleradora B2B especialitzada en desenvolupar ecosistemes digitals i fomentar processos de cocreació entre start-ups, grans corporacions i pimes tecnològiques. Des del 2016, 3.000 start-ups internacionals i més de 35 corporates han participat en els seus processos d'innovació oberta en les verticals de: Agritech, Fintech, Insurtech, Mobility & Logistics i eHealth.

stats