Microsites #ARASocial 10/11/2014

"Hi ha molta gent que no s'ha plantejat mai què és la paràlisi cerebral"

L'Associació Esclat atén persones amb discapacitats físiques i intel·lectuals. L'entitat treballa per millorar la qualitat de vida dels seus usuaris i familiars

Martí Gelabert
2 min
Usuaris de l'entitat en una de les activitats que realitza / AssociacióEsclat

Barcelona«L'Associació Esclat és una fundació sense ànim de lucre que des del 1977 atén persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats, tant intel·lectuals com físiques». D'aquesta manera la defineix Gemma Comas, responsable de comunicació de l'entitat. Amb un centre ocupacional, un centre especial de treball, una residència i dos centres de dia, Comas indica que la missió de l'associació és «millorar la qualitat de vida d'aquestes persones i les seves famílies».

Els usuaris participen als tallers i activitats que l'entitat organitza. El centre especial de treball, explica Comas, «té un departament d'I+D i es treballa per diversos sectors, fent productes per a persones discapacitades per facilitar la seva vida». D'altra banda, també són els encarregats de fer les rodes del Bicing o estampar samarretes per a col·laboradors que ho demanen.

A la residència, que Comas aclareix que «no és només assistencial», hi viuen persones a partir dels 18 anys i es fan altres tallers i teràpia assistida amb animals.

Les retallades són un factor que ha debilitat la independència de la fundació i que han obligat a suprimir alguns dels serveis que oferien. En aquest sentit, el 20 de novembre es presenta un calendari solidari per fomentar l'esport de les persones amb discapacitat i poder reactivar, amb la recaptació, la secció esportiva federada de l'entitat. El calendari està protagonitzat per esportistes com Ricky Rubio, Ona Carbonell, Nani Roma, entre d'altres.

Una altre handicap amb què es troba l'associació és la falta de conscienciació social. Per això fan molts esdeveniments, xerrades i diverses activitats per donar a conèixer la problemàtica. «Hi ha molta gent que no s'ha plantejat mai què és la paràlisi cerebral. S'ha de normalitzar que hi ha persones que no tenen les mateixes capacitats que tu. La inclusió és molt important», sentencia Comas.

Nom de l'entitat: Associació Esclat

Àmbit d'actuació: paràlisi cerebral i altres capacitats físiques i intel·lectuals

Serveis: centre d'ocupació, centre especial de treball, residència i centre de dia

Web: www.associacioesclat.com

stats