Microsites #ARASocial 26/11/2014

"Procurem tota la felicitat i confort possible a les persones grans"

La fundadora de la Fundació Privada Casal dels Avis d'Esplugues, Maria Rosa Campreciós, explica els orígens de l'entitat i la seva obra social entorn la gent major

Martí Gelabert
2 min
Celebració del dia de Sant Jordi a l'entitat / Casal dels Avis d'Esplugues

BarcelonaLa Fundació Privada Casal dels Avis d'Esplugues, nascuda fa gairebé 40 anys, destina els seus recursos a treballar per la gent gran de la població del Baix Llobregat. L'entitat gestiona dues residències i dos centres de dia gràcies al suport de la Fundació Fèlix Millet i Nicolau, que va destinar els recursos suficients per poder-la fer créixer.

"Al cap de poc de començar ja teníem molta demanda, i fins i tot llargues llistes d'espera", comenta la fundadora de l'entitat, Maria Rosa Campreciós. La primera residència, la Fèlix Llobet, va començar amb 55 places i ara ja en té unes 70. Abans de la creació de la segona, la Mallola i que té capacitat per poc més de 100 persones, es van instaurar dos centres de dia de 35 places cada un, el de Can Vidalet i El Xiprer.

"Esperem que no passi massa temps quan se'ns acudeixi un altre projecte", comenta Campreciós. "La nostra finalitat principal és poder fer obra social", explica. En relació a la dificultat de molta gent per fer front als pagaments, la fundadora de l'entitat assegura que accepten "algunes persones que no puguin pagar la totalitat, que encara no tenen la subvenció de la Generalitat, però veiem que sí necessiten estar a la residència". "No en podem acceptar molts així, però no tenim afany de lucre", explica.

Realitzen moltes activitats, indica Campreciós: "Gairebé totes són de caire intern, perquè les persones se'ns han fet molt grans". La fundadora de l'entitat ho té clar: "Procurem tota la felicitat i confort possible a les persones grans i no només tenir-los en una residència i donar de menjar i rentar-los". Les dues residències tenen coral pròpia, però tot i així sovint reben visites de grups que van a cantar, ballar o fer teatre. "Sempre tenim present que de cara als residents és voluntari les activitats que vulguin fer, respectant molt el seu benestar, la seva voluntat i els seus desitjos", conclou.

Nom de l'entitat: Fundació Privada Casal dels Avis d'Esplugues

Àmbit d'actuació: gent gran d'Esplugues de Llobregat

Serveis: centres de dia, residència, tallers, activitats, assistència

Web: http://casalavis.entitats.esplugues.cat/

stats