Microsites #ARASocial 11/11/2014

"Cada dia hi ha més gent amb càncer i tenim més necessitats"

La Fundació Oncolliga Girona ajuda els malalts que pateixen càncer i les seves famílies, i ofereix programes de prevenció a les escoles

Martí Gelabert
2 min
Participants de l'Oncotrail, una cursa que organitza l'entitat cada any per recaptar fons / Fundació Oncolliga Girona

BarcelonaLa Fundació Oncolliga Girona atén persones que pateixen càncer. Amb un equip de tres psicòlegs, sis fisioterapeutes i una pedagoga, a més de la resta de personal de l'entitat, el seu objectiu és millorar la qualitat de vida dels malalts i de les seves famílies.

Vinculada a la demarcació de Girona, "l'entitat ofereix serveis a domicili per aquells pacients que no es poden mobilitzar i als diversos hospitals de Girona", indica la responsable de comunicació de la fundació, Carla Garrido. De fet, el 2013 es van oferir més de 1.000 serveis de fisioteràpia a domicili.

A partir de diversos programes, la Fundació Oncolliga Girona pretén assolir els seus objectius. Entre els serveis de què disposa, segons explica Garrido, destaca el préstec de material ortopèdic. "Ajudem molta gent, perquè és molt costós i no tothom s'ho pot permetre per un espai de temps, a vegades, molt curt", aclareix.

"Tenim molta demanda de drenatge limfàtic i de tots aquells serveis als quals la seguretat social o la sanitat pública no arriben", adverteix Garrido, que lamenta que "cada dia hi ha més gent amb càncer i tenim més necessitats, però la disponibilitat econòmica és la que hi ha". De fet, a causa de la precarietat econòmica en l'àmbit de la sanitat, la fundació també duu a terme l'Oncotrail, una cursa que cada any recapta fons per destinar-los a la millora dels hospitals i diferents serveis.

L'entitat també ofereix programes de prevenció i educatius "relacionats amb el tabac i l'alimentació saludable a les escoles", indica la responsable de comunicació. A més a més, la fundació té programes de "reinserció de persones afectades per càncer que van perdre la feina amb la malaltia", segons aclareix Garrido, i d'altres "dirigits a nens per parlar de càncer amb ells". En aquest sentit, també es pretén "educar els professors perquè hi hagi una millor consciència". "Moltes vegades s'amaga part de la malaltia als infants i és important que ho sàpiguen des de l'inici fins el final. Així entenen més coses", sentencia Garrido.

Nom de l'entitat: Fundació Oncolliga Girona

Àmbit d'actuació: malalts amb càncer

Serveis: suport psicològic, facilitació de recursos, programes de millora en la qualitat de vida, prevenció i informació de la malaltia

Web: http://www.oncolligagirona.cat/inici.html

P { margin-bottom: 0.21cm; }

stats