Microsites  /  #ARASocial 14/11/2014

Serveis a domicili puntuals, una alternativa a les residències

El director de la Fundació Serveis de Suport, Josep Maria Magriñà, explica que l'entitat s'adapta a tota la diversitat de casos que atenen

Martí Gelabert
2 min
La major part dels usuaris beneficiants per l'entitat són gent gran / Fundació Serveis de Suport

Barcelona"Pretenem gestionar i prestar serveis socials, però també desenvolupar-ne de nous. Volem donar resposta a les necessitats que hi pugui haver, ja que estem en territori rural i hi ha molts pobles petits on no hi ha cap tipus de servei". El director de la Fundació Serveis de Suport, Josep Maria Magriñà, defineix així aquesta entitat amb seu a Juneda (Lleida).

La fundació va néixer el 2008 i des d'ençà es dirigeix, sobretot, a l'atenció i suport domiciliari. El 90% de persones ateses són gent gran, però com indica Magriñà "també poden ser gent discapacitada o algú que, puntualment, necessita un servei i no es pot desenvolupar per si sol. Prestem assistència a tot tipus de persona".

"No pot haver serveis de més intensitat com una residència o un centre de dia a tot arreu", lamenta Magriñà. Per això apareix l'entitat, per atendre la gent que ho necessiti, ja que "s'adapta molt bé a totes les vicissituds de la vida", explica Magriñà. "La diversitat de casos és infinita. Pot haver una persona que necessita ajuda per fer neteja intensiva, una altra que no es pot anar a fer la compra o una altra que es desenvolupa molt bé a casa, però el dia que ha d'anar al metge especialista necessita suport", adverteix.

L'entitat dóna servei a unes 80 persones i, segons expressa Magriñà, "fa un estudi de cas de cada persona i planifica l'atenció que se li fa". "Adonem a bastament", entona, "però les retallades s'han notat, a la gent que necessita suport a domicili i no se li declara dependent li costa tenir ajuts", afegeix. "Esperem que en el futur tot millori una mica o que, almenys, torni a com estava", desitja el director de l'entitat.

Nom de l'entitat: Fundació Serveis de Suport

Àmbit d'actuació: gent gran i tot tipus de persones amb necessitats puntuals

Serveis: atenció a domicili, assistència segons les necessitats

Web: http://fundaciosuport.org/

stats