Especials 11/09/2013

Més de 4.000 persones convocades per Procés Constituent encerclen La Caixa a les 17.14 hores

Han llegit una carta de Teresa Forcades, que no ha pogut assistir a l'acte reivindicatiu

Joan Serra
2 min

BarcelonaMés de 4.000 persones han assistit a la convocatòria de Procés Constituent. L'acte ha aconseguit el seu objectiu d'encerclar la seu de La Caixa, a la Diagonal de Barcelona. L'esdeveniment, que ha començat amb mitja hora de retard, ha concentrat persones que representen diversos moviments socials. Col·lectius contra les retallades en sanitat, justícia o en favor de l'educació pública han fet acte de presència en la convocatòria.

En la concentració hi ha pancartes contra les retallades i també banderes estelades. Entre els assistents hi ha hagut Diego Cañamero, representant del Sindicat Andalús de Treballadors. Cañamero ha dit que "els pobles han de tenir el dret indiscutible de decidir el seu futur, però els drets han de tenir també contingut social per viure dignament". El sindicalista ha estat el més aplaudit i ha fet el discurs amb el puny alçat.

Arcadi Oliveres, un dels signants del manifest fundacional de Procés Constituent, ha remarcat que "aquest és un acte complementari i enriqueix la Via Catalana". Teresa Forcades no ha pogut assistir a l'acte perquè es troba a Berlín per raons acadèmiques. Tot i això, ha enviat una carta als assistents que s'ha llegit i que deia: "No encerclem La Caixa perquè siguem els purs, el que fem és assenyalar els culpables de la crisi perquè volem construir un país en què la injustícia estigui assenyalada".

Dolors Camats i Joan Herrera han encapçalat la representació d'ICV-EUiA, i David Fernández, la de la CUP. Camats ha dit que "aquest és un procés que és propietat de la gent i no d'un govern ni d'un president". "Volem decidir sobre tot, no només sobre la relació amb l'estat espanyol", ha afegit Camats.

Al final de la cadena humana s'han escoltat crits de "culpables", en referència a la banca, i també ha sonat Els Segadors.

stats