Especials 04/06/2021

B-Travel: una magnífica ocasió per trobar destinacions de turisme de proximitat

El saló especialitzat en turisme d’experiències per al públic final torna el 2021 amb l’objectiu d’ajudar a reactivar el sector turístic del país, sense oblidar les destinacions internacionals

3 min
Visitants mirant un mapa de Catalunya en una edició precedent de B-Travel

S’acosta l’estiu, ja tenim aquí el bon temps i, el més important, l’evolució de la pandèmia i sobretot del procés de vacunació permet que ens puguem plantejar unes vacances amb una certa mobilitat. És per això, per respondre a aquesta situació, que el retorn de B-Travel en aquest 2021 està enfocat a fomentar el turisme de proximitat. En el marc del reinici de l’activitat presencial de Fira de Barcelona, el saló comptarà amb la participació de la pràctica totalitat de les comunitats autònomes espanyoles i dels organismes de turisme de les quatre províncies catalanes. I també amb la presència d’una vintena d’agències de viatge especialitzades en destinacions internacionals, entre altres expositors.

El certament reunirà més de 50 expositors, on es podran consultar múltiples ofertes de destinació turística

Amb el lema ben significatiu de Reactiva-T, el certamen, que tindrà lloc de l’11 al 13 juny al palau 8 del recinte de Montjuïc i amb les mesures de seguretat sanitària que exigeixen les circumstàncies actuals, reunirà més de 50 expositors que proposaran una gran varietat de destinacions i experiències de turisme sostenible i de proximitat. L’aposta és la millor manera d’impulsar un sector cabdal al país com és el turístic, especialment entre el públic català, el mercat més gran de viatgers del sud d’Europa. Així, comptarà amb la participació d’empreses líders en el sector com Renfe o Vueling i organismes com l’Agència Catalana de Turisme.

Entre les destinacions espanyoles destaquen comunitats com Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Comunitat Valenciana o Extremadura, algunes de les quals han llançat els denominats bons turístics amb tota mena de bonificacions i descomptes. A nivell internacional, els visitants podran conèixer l’oferta que presenten les agències especialitzades, des de les destinacions més tradicionals fins a les més exòtiques. 

En aquesta línia d’ajudar a reactivar el sector turístic, i d’ajudar un públic que té més ganes que mai de viatjar, B-Travel oferirà una sèrie de bonificacions i descomptes per als primers 350 visitants que reservin les seves vacances en el marc del saló. La iniciativa se suma a les promocions que facin els mateixos expositors, per dinamitzar i estimular les contractacions directes.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, destaca la importància del reinici de l’activitat presencial als recintes firals: “Després de la celebració de l’ISE (Integrated Systems Europe), tindrà lloc B-Travel i posteriorment altres esdeveniments rellevants, amb l’objectiu de fer costat a la recuperació de sectors clau i de tornar a ser motor econòmic i social”. 

Per la seva banda, el president de B-Travel, Martí Sarrate, assenyala que “la turística és una indústria fonamental per a l’economia espanyola” i per això “la celebració del certamen en el moment actual té més importància que mai per convertir-se en una cita que sens dubte contribuirà a la recuperació del sector”. Sarrate afegeix que “hem d’oblidar l’any passat i tornar a treballar per recuperar els volums d’abans de la pandèmia”.

La directora del saló, Marta Serra, afirma que “B-Travel continua sent la gran plataforma de reserva i venda d’experiències turístiques per a uns visitants que tenen més ganes de viatjar que mai, i per a ells hem preparat aquesta gran varietat de destinacions, ofertes i activitats”.

Activitats paral·leles

A banda dels expositors, es podrà gaudir del Cinema Travel Fòrum, una novetat d’aquesta edició en la qual, sota la coordinació del periodista i cineasta Jordi Llompart, es projectaran cada tarda documentals de viatges, amb debat posterior amb els seus autors. El divendres 11 s’emetrà el film El misteri del Nil de Jordi Llompart; el dissabte 12, Samsara, del fotògraf Encert Sorià, i el diumenge 13, El viatge d’Unai, d’Andoni Canela.

A més, a l’espai B-Industrial, on es donarà a conèixer el ric patrimoni industrial com a destinació turística, els visitants podran participar en una escape room d’espionatge industrial amb una app i un codi QR. 

Per garantir la seguretat d’expositors i visitants, a B-Travel s’aplicarà el protocol de prevenció i seguretat contra el covid-19 que Fira de Barcelona ha desenvolupat amb l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona. Així, el palau 8 tindrà un sistema automàtic de control de l’aforament i de ventilació i climatització, amb vies diferents d’entrada i sortida i presa de temperatura als assistents, entre altres mesures.

stats