Contingut patrocinat
Especials 26/06/2023

Banco Santander reafirma el seu compromís amb l'educació: 400 milions d'euros més en tres anys

El grup ja ha destinat 2.200 milions a beques, formació contínua i suport a més d'un milió d'estudiants, professionals i emprenedors

Redacció
4 min
Cada any Banco Santander amplia l'oferta de beques, incloent-hi programes oberts a tots els perfils i totes les edats.

“Les societats que més inverteixen en educació creixen de manera sostenible, són més obertes i diverses, creen més oportunitats per a tothom i afronten millor la solució de conflictes i els reptes de futur”. Aquestes paraules d'Ana Botín, presidenta del Banco Santander, reflecteixen l'essència del compromís del grup financer per fomentar l'educació, l'ocupabilitat i l'emprenedoria, convençut que és la millor inversió social i un motor de creixement.

El grup ha reafirmat recentment el seu suport a la universitat amb el compromís d'invertir 400 milions d'euros més en el període 2023-2026, segons va anunciar Botín a la V Trobada Internacional de Rectors Universia, celebrada el mes de maig passat a València. Des del naixement de Santander Universidades, fa més d'un quart de segle, aquesta aliança ja s'ha traduït en una inversió de més de 2.200 milions d'euros en educació superior, a través de beques, formació contínua i suport a més d'un milió d'estudiants i acords amb més de 1.500 institucions en 25 països.

Banco Santander ha reafirmat el seu suport a la universitat amb el compromís d'invertir 400 milions d'euros més en el període 2023-2026.

Cada any, més de 250.000 universitaris catalans, entre alumnes, professors i joves graduats, poden optar a les més de 2.500 beques i ajuts que Banco Santander posa a disposició de les universitats catalanes, públiques i privades, mitjançant els diversos acords de col·laboració que manté a través de Santander Universitats. A més, compta amb altres projectes que es desenvolupen de forma bilateral amb cada universitat i que tenen un important impacte i recorregut a Catalunya: beques per ajudar els estudiants de famílies amb menys recursos a accedir a la universitat i poder mantenir els seus estudis, beques d'investigació i contractes predoctorals, beques d'estudis a universitats estrangeres o beques de pràctiques.

Els programes de Beques Santander han evolucionat amb el pas dels anys per impulsar dos aspectes clau: l'aprenentatge continu (Lifelong Learning), atenent les noves necessitats del mercat laboral, en un context de profunda transformació digital, i el concepte #NeverStopLearning, amb què el grup promou la formació de competències professionals lligades a la millora de l'ocupabilitat d'universitaris i professionals. “La formació al llarg de la vida ja és una demanda social i empresarial. No és un luxe, és una necessitat”, explica la presidenta del Santander i d'Universia.

Cada any l'entitat amplia l'oferta de beques, incloent-hi programes oberts a tots els perfils i totes les edats. Les Beques Santander estan enfocades al voltant de disciplines clau. Entre elles, Santander Tech, per reforçar competències digitals; Santander Skills, per generar habilitats transversals; Language, per a l'aprenentatge d'idiomes en entorns laborals; Women, per impulsar el lideratge femení, i Research, per a projectes de recerca. A més, per oferir la millor formació treballa en col·laboració amb prestigioses institucions educatives de talla mundial com Harvard Business Publishing, London School of Economics, Cambridge Judge School o University of Pennsylvania.

Oferta de beques

Tota l'oferta de beques disponibles està centralitzada al portal anomenat Beques Santander (www.becas-santander.com) que, a més de recopilar les convocatòries, reuneix nombrosos continguts gratuïts per potenciar la formació.

Actualment, estan obertes (fins al 31 d'agost) les Beques Santander | Online English Courses 2023 – British Council 2nd call, de la mà del British Council. Són 5.000 beques de cursos d'anglès en línia per impulsar el coneixement d'aquest idioma en un món laboral cada cop més exigent. També es pot optar fins al 28 de juny a la convocatòria de beques Santander Scholarships | Negotiation Programme - LSE, que ofereix 125 places per participar d'un programa intensiu en línia dissenyat per millorar les habilitats de negociació i tenir un rol més influent, persuasiu i impactant en funcions de lideratge i per avançar en la carrera professional. Es desenvolupa juntament amb la London School of Economics And Political Science. I per a aquells que volen ser part activa de les iniciatives verdes al seu lloc de treball o que busquen encaminar la seva carrera professional cap a la sostenibilitat, hi ha les Beques Santander | Skills for the Green Transition 2023, amb la Cambridge Judge Business School.

A més, les Beques Santander Estudis | Ajut Econòmic faciliten ajut econòmic per sufragar les despeses derivades dels estudis universitaris de grau i màster per al curs acadèmic 2023/2024. Són ajudes de 1.000 euros cadascuna i es podran sol·licitar fins al 13 de novembre a la web de Beques Santander.

Al portal de Beques Santander hi ha altres seccions interessants com la Learning Room, que dona accés a centenars d'eBooks, cursos, audiollibres i vídeos, disponibles en diferents idiomes. Els recursos aborden diverses matèries com ara economia, finances o empresa. També hi ha categories dedicades a habilitats transversals, amb continguts relacionats amb el desenvolupament personal, la gestió del temps o l'empatia; al lideratge femení, la sostenibilitat o les eines ofimàtiques. Un altre dels espais que poden consultar els cibernautes durant el seu pas pel portal de beques del banc són les Santander Learning Pills, una sèrie de píndoles formatives gratuïtes que ofereixen les eines necessàries per reorientar la carrera professional (upskilling) o comptar amb noves habilitats que els permetin reciclar-se professionalment (reskilling).

stats