Especials 27/11/2012

Barcelona entrega les Medalles d’Honor 2012

La ciutat reconeix la feina de la doctora Elena Barraquer, Barnasants, l’Orfeó L’Eco de Catalunya, José Antonio González i Josep Antoni Salgot, a més de 20 persones i entitats proposats pels districtes de Barcelona. La Medalla d’Honor és un guardó creat el 1997, ara fa quinze anys, per tal de commemorar el centenari de les annexions a la ciutat de Barcelona dels diferents municipis del Pla.

4 min

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor 2012, al Saló de Cent. L’Any 1997, ara fa 15 anys, l’Ajuntament de Barcelona va instituir els Premis d’Honor de la ciutat amb motiu de la commemoració del centenari de les agregacions dels municipis del Pla, una fita històrica cap a la construcció de la Barcelona moderna.

Des d’aleshores, 25 persones o entitats han rebut cada any el guardó a proposta dels diferents Consells de Districte i del Consell Plenari Municipal. Són persones i entitats que amb el seu treball diari, amb una clara vocació social i de servei als seus conciutadans, contribueixen a construir Barcelona. En l’acte, que ha estat conduït per Fèlix Monclús, també hi ha intervingut ell regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí.

Les Medalles d’Honor que s’han entregat són:

ÀMBIT CIUTAT

Dra. Elena Barraquer i Compte. En reconeixement de la seva brillant trajectòria professional i les seves valuoses aportacions en el camp de l’oftalmologia.

Barnasants, cançó d’autor. Per la seva projecció dins el panorama musical actual com a oferta de qualitat i plataforma de nous talents, i per l'aposta decidida per la llengua catalana des dels seus orígens.

José Antonio González. Pel seu compromís polític i la seva eminent tasca en favor del pensament d’esquerres com a docent, assessor, escriptor i periodista.

Orfeó l’Eco de Catalunya. En reconeixement de la seva trajectòria de més de cent anys d’impuls al cant coral, la música tradicional i la cultura catalana en general.

Josep Antoni Salgot Vila. Per les seves destacades aportacions al món, del cinema i la seva tasca professional, rica i polifacètica.

CIUTAT VELLA

Enric Canet i Capeta. Per la seva tasca incansable com a educador, especialment en el barri del Raval, per afavorir la transformació social des de l’entorn proper a través de l’acció social, la incidència política, la sensibilització, la promoció de la mobilització ciutadana i el voluntariat actiu.

Fundació Comtal. Pel seus divuit anys de treball social com a referent en la intervenció socioeducativa en infants, adolescents i joves en situació de risc d’exclusió social, al barri del Casc Antic de Barcelona.

EIXAMPLE

Escola Fàsia. Per la seva contribució en favor de la formació integral de persones amb trastorns de llenguatge, que permet fomentar el seu enriquiment personal i la seva integració en la societat.

Mercedes Page Díaz. Per tota una vida dedicada a l’activisme social com a defensora dels valors de la llibertat, dels drets de les dones i dels drets i el benestar de la gent gran, desenvolupada sobretot al districte de l’Eixample.

SANTS-MONTJUÏC

Fernando Abad Huete. Pel seu constant esforç i dedicació al món associatiu, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes dels barris de la Marina i, en especial, del barfri de Sant Cristòfol.

Fundació Cultural Hostafrancs (Escola Joan Pelegrí). En reconeixement de la seva tasca educativa, cultural i de catalanitat, iniciada fa més de cent anys, al servei del barri d’Hostafrancs.

LES CORTS

Associació de Concessionaris del Mercat de les Corts. Per la seva trajectòria, que ja ha superat el mig segle, a favor del comerç de proximitat, i també per la seva implicació en el districte de les Corts i el seu afany de millora permanent.

Club Petanca Benavent. Per la seva tasca de foment de l’esport i de dinamització de la vida social i esportiva del barri de les Corts en el seu 30è aniversari.

SARRIÀ-SANT GERVASI

Efrèn Carbonell i Paret. Per la seva tasca com a director de la Fundació ASPASIM, que treballa per a l’atenció integral, personalitzada i de qualitat a persones amb discapacitat psíquica greu en tots els àmbits vitals, i per la seva lluita per l’escola inclusiva.

Escola Nausica. En el 70è aniversari de la seva fundació, per una trajectòria basada en els valors d’escola de barri, catalana, plural, activa, coeducadora i orientada al respecte per la diversitat.

GRÀCIA

Escola Vedruna Gràcia. Pels seus 150 anys de presència al barri educant i formant milers de nens i nenes en valors compartits com l’esforç, la solidaritat i l’acció social..

Francesc Miñana i Armadàs. En reconeixement de la seva trajectòria vital i de la tasca social desenvolupada durant més de quatre dècades a favor de les persones amb discapacitat i de la integració dels invidents.

HORTA-GUINARDÓ

Dr. Josep Baselga Torres. Pels trenta anys que ha dedicat al camp de l’oncologia, en el qual ha desenvolupat una brillant carrera avalada per importants avenços científics que han derivat en millors tractaments i una millora de la qualitat de vida dels pacients.

Gresol, Ajuda i Solidaritat del Guinardó. Per la seva tasca social i el seu compromís en la lluita contra l’exclusió social de les famílies, la insolidaritat i la injustícia social.

NOU BARRIS

Centre Cruïlla. Per la seva tasca solidària i educativa, desenvolupada al llarg de 28 anys a Nou Barris en favor de la integració d’infants i joves en situació de risc.

Centre Cultural Els Propis. Per la seva llarga trajectòria de treball a favor dels interessos dels veïns de Nou Barris, i pel seu paper en la dinamització cultural del barri i de defensa de la cultura i la llengua catalanes.

SANT ANDREU

Associació de veïns i veïnes de la Sagrera. Per la ferma tasca cívica desenvolupada al llarg de 40 anys a favor de la millora de les condicions del barri de la Sagrera a través de l’acció reivindicativa i el foment de la participació ciutadana en els projectes de ciutat.

Associació de veïns i veïnes de Sant Andreu de Palomar. Per la seva contribució decisiva a la transformació de Sant Andreu de Palomar com a impulsora i coordinació de la lluita veïnal a favor de la millora de les condicions de vida del barri.

SANT MARTÍ

Foment Martinenc. Per la seva llarga trajectòria d’arrelament al districte de Sant Martí, concretament al barri de Sant Martí de Provençals, i pel desenvolupament de la seva tasca social i de promoció de la cultura catalana.

Diego Hornos Navarro. Pels seus 34 anys al servei dels altres, mantenint en tot moment el sacrifici, la responsabilitat i la il·lusió per millorar el seu entorn i el dels seus conciutadans.

stats