Consorci Barcelona Zona Franca
Especials 02/03/2021

La Barcelona Woman Acceleration Week aposta pel talent, la formació i el lideratge empresarial

L’esdeveniment organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Fundación Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles, se celebra d’avui al 5 de març i comptarà amb nou sessions de debat

3 min
La primera edició de la BWAW vol generar debat per accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere en els sectors empresarial i industrial

La Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundación Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles, que se celebra de forma virtual entre avui dimecres i aquest divendres, 5 de març, acollirà 9 debats centrats en el talent, la formació i el lideratge empresarial com a base per accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere i arribar a la igualtat d’oportunitats de la dona al sector empresarial i industrial a nivell local i global. En aquesta primera edició, amb la col·laboració del Consell de la Dona de la Zona Franca, el format està totalment adaptat a les circumstàncies: serà al 100% virtual i es transmetrà des dels platós de RTVE Catalunya a Sant Cugat del Vallès i els de RTVE a Madrid. 

BWAW neix amb la voluntat de ser un esdeveniment anual i està dirigit a un públic ampli, femení i masculí, i amb un clar enfocament transformador. L’esdeveniment té lloc en el context del Dia Internacional de la Dona (8 de març) i alineat amb l’aposta del CZFB pels Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament amb el número 5, centrat en la igualtat de gènere. La primera edició de BWAW té com a partners CaixaBank, l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i Woman

Imatge de l’acte de presentació del Consell de la Dona de la Zona Franca, el febrer del 2020

Igualtat de gènere

BWAW aborda aquesta problemàtica des de diferents perspectives. En aquest sentit, les nou temàtiques diferenciades de les sessions aniran sota el paraigües de la igualtat de gènere. Avui se celebren les sessions sota els verticals BTalent i BTech. En el marc de BTalent, BWAW acull una taula rodona per posar en valor L’alta direcció en femení, mentre que BTech analitza el motiu de l’escassa presència de dones en carreres tècniques. Comptarà amb experts per desenvolupar vies que permetin aconseguir més penetració.

Demà, 4 de març, se celebrarà el BLeader, que aprofundirà en l’impacte del lideratge femení a les organitzacions i debatrà sobre les possibles diferències en la governança de la mà d’homes i dones, i el BGlobal, amb la sessió Els conflictes culturals al món, en què es plantejaran solucions per fer possible el diàleg que permeti garantir l’ODS número 12, a la recerca de la pau, la justícia i les institucions sòlides, a la vegada que s’assoleix l’ODS número 5. Així mateix, BEqual presentarà un Homenatge a les dones pioneres, amb ponents que permetran posar en relleu tots els obstacles superats per les dones en relació amb la problemàtica dels rols de gènere dins la societat. Finalment, BStart-Up mostrarà la importància del sector en la nova economia; experts de l’ecosistema de start-ups plantejaran possibles vies per afavorir la incorporació de la dona. 

Superar la mera reflexió

L’últim dia de la BWAW, el 5 de març, BSocial presentarà el debat Compromís i acció social, sobre la necessitat que la solidaritat vagi acompanyada també pel progrés amb sostenibilitat. D’altra banda, BChange reunirà experts en governança mundial per abordar les perspectives que s’obren els pròxims anys per al progrés de la justícia social, l’equitat i la salvaguarda del medi ambient. L’esdeveniment tancarà la primera edició amb el vertical BFuture, que presenta un debat inspiracional sobre La capacitat d’imaginar, amb l’objectiu d’abordar com serà el futur en un moment clau per a l’impuls de la nova economia.

La directora general de l’entitat, Blanca Sorigué, destaca la voluntat del CZFB de “fer un pas més” en la igualtat de gènere amb BWAW i “superar la mera reflexió aportant propostes i solucions que permetin dur a terme un canvi real en la matèria”. A la vegada, Sorigué assenyala la “importància d’abordar aquest aspecte des de temàtiques clau per impulsar la presència de la dona en el sector empresarial i industrial”.

Principals participants
 • José Luis Rodríguez Zapatero Expresident del govern espanyol
 • Clara Arpa Presidenta del Pacte Mundial de l’ONU a Espanya
 • Beatriz Corredor Presidenta de Red Eléctrica de España
 • Mercè Conesa Presidenta de Port de Barcelona
 • Begoña Lasagabaster Representant de l’ONU Dones a Tunísia i Líbia
 • Lucía Pombo Pilot d’avions i 'influencer'
 • Jesús Hernández Director d’Accessibilitat i Innovació de la Fundació Once
 • Pere Navarro Delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona
 • Miguel Lorente Professor de medicina legal i assessor del vicerectorat d’Igualtat, Sostenibilitat i Inclusió de la Universitat de Granada
 • Jorge Brown Vicepresident d’Advanced Leadership Foundation
 • José Luis Bonet President de la Fundació Incyde i la Cambra de Comerç d’Espanya

BWAW fomenta el 'networking'

Totes les sessions es podran seguir des de la web de BWAW, que comptarà també amb una eina de networking digital per a tots els participants, amb l’objectiu de fomentar la interacció per impulsar solucions i projectes que permetin generar un progrés en la igualtat de gènere. Sorigué apunta que “l’eina de networking digital posarà en contacte persones de sectors diferents amb una mateixa voluntat, contribuir al progrés de la igualtat de gènere”. 

stats