David Vallmitjana: “A BBVA creiem que es pot invertir per rendibilitzar els estalvis mentre ajudem a crear un món més verd i inclusiu”

2 min
David Vallmitjana és responsable comercial de la gestora de fons de BBVA a Catalunya

Com sorgeix la iniciativa solidària del fons BBVA Futur Sostenible ISR?

— A BBVA Asset Management creiem que impactar de manera positiva en la societat forma part del nostre compromís amb la sostenibilitat. Per abastar aquest objectiu, fa tres anys vam decidir modificar el fons mixt tradicional i solidari per un altre socialment responsable, accionat per la voluntat de promoure bones pràctiques tant ambientals com socials i de governança. Fins ara, la convocatòria solidària de BBVA AM ha repartit més de 2,2 milions d’euros en 51 organitzacions no governamentals d’arreu de l’Estat al llarg d’aquestes tres edicions celebrades i a les quals hi han concorregut més de 450 ONG del mateix àmbit.

Quins projectes s’han premiat en l’última edició de la convocatòria solidària?

— Hem distingit la Fundació Areté pel seu servei de distribució urbana de mercaderies amb un vehicle elèctric i amb una flota de bicicletes i tricicles elèctrics de càrrega. La seva proposta és la d’impulsar un servei innovador i sostenible que integri els serveis de missatgeria, paqueteria i distribució de productes dels comerços de la ciutat de Vic. Els beneficiaris directes són persones amb discapacitats derivades de malalties mentals o d’addiccions, principalment joves i amb dificultats d’inserció sociolaboral. Per altra banda, hem premiat també la Fundació Cívica Oreneta del Vallès, de Badia del Vallès. És una entitat de referència que lluita contra la bretxa digital i la soledat no desitjada de les persones grans, i ho fa a través de la formació i la dotació dels mitjans necessaris per combatre aquestes mancances.

Com preveieu des de BBVA AM que evolucionin aquests fons amb impacte positiu durant els propers anys?

— El sector financer i, en particular, els gestors d’actius tenim un rol fonamental per orientar el finançament i les inversions cap aquells projectes i empreses que compleixen criteris de sostenibilitat, de manera que som capaços d’oferir creixement i rendibilitat sostenible a llarg termini, i això és un fet que s’alinea amb els interessos de tota la societat. El pes d’aquest tipus de productes serà cada cop més gran en la nostra oferta, cosa que serà beneficiosa tant per als nostres clients com per al conjunt de la societat. A la llarga, només hi haurà una manera d’abordar la gestió del patrimoni dels nostres clients i serà considerant la seva rendibilitat a llarg termini i la seva compatibilitat amb un model de creixement que sigui sostenible i que tingui en compte tant les qüestions mediambientals com les socials.

Quines són les claus del fons BBVA Futur Sostenible ISR?

— Es tracta d’un fons d’inversió socialment responsable que inverteix en actius financers aplicant criteris d’inversió sostenible. En aquest cas, BBVA AM dona el 25% de la comissió de gestió del fons BBVA Futur Sostenible ISR. És a dir, fins a un milió d’euros. Aquestes donacions s’adrecen a projectes solidaris relacionats amb la inclusió social, amb el medi ambient i amb la dependència, la gent gran i la salut. En aquest 2021 s’ha donat un milió d’euros a 23 projectes repartits per tot l’estat espanyol. Per això, BBVA Futur Sostenible ISR és un exemple de com un producte pot ser rendible, sostenible i també contribuir a millorar la societat de la mà dels nostres clients. A BBVA creiem que es pot invertir per rendibilitzar els estalvis mentre, al mateix temps, ajudem a crear un món més verd i inclusiu.

stats