Especials 27/09/2021

BNEW torna amb un ampli programa de ciutat

La Barcelona New Economy Week arriba a la segona edició, que se celebra del 5 al 8 d’octubre, amb una programació que duplica els continguts

2 min
La BNEW oferirà 'showcookings' virtuals de xefs de prestigi.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) impulsa la segona edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), un esdeveniment B2B de caràcter 100% professional i amb format híbrid (presencial i en línia) que se celebrarà del 5 al 8 d’octubre amb un programa ampliat que duplica les temàtiques tractades a la primera edició i consolida, així, el paper del CZFB com a motor de la recuperació i de la nova economia. Els interessats es poden inscriure aquí .

La segona edició de BNEW comptarà amb deu verticals que abordaran diferents sectors i temàtiques al voltant dels reptes de futur, amb un focus molt clar en la innovació, el talent i la sostenibilitat. Així, a les cinc temàtiques del 2020 (Logistics, Digital Industry, Ecommerce, Economic Zones i Real Estate) s’hi sumaran aquest any cinc noves àrees de caràcter més transversal: Mobility, Sustainable, Talent, Science i City, totes sota el denominador comú de la nova economia. Així mateix, els nou platós estaran repartits en set espais emblemàtics de Barcelona: Estació de França, la Pedrera, Casa SEAT, Movistar Centre, Antiga Fàbrica Estrella Damm, Roca Barcelona Gallery i el mercat de la Boqueria. 

Disseny, música i alta gastronomia

Una de les novetats de l’esdeveniment és BNEW City, una vertical que es proposa acostar al món la gran oferta gastronòmica de Barcelona, tot un referent de la cuina mediterrània, així com diferents tipus d’activitats relacionades amb el disseny i la música.

En aquest sentit, els participants en la BNEW podran assistir de manera virtual a showcookings de grans xefs prestigiosos com Albert Raurich –del Dos Palillos–, Jeroni Castell –de les Moles–, Paolo Casagrande –de Lasarte Restaurant– i Raül Balam –de Restaurant Moments–. Totes aquestes activitats es duran a terme des de l’emblemàtic mercat de la Boqueria, un dels més antics, grans i visitats d’Europa.

D’altra banda, a l’Estació de França cada dia s’oferirà un tast diferent de productes tradicionals de la dieta mediterrània com pot ser el pernil, ofert per Enrique Tomás, i l’oli d’oliva, de les Oliveres Mil·lenàries del Territori Sènia.

Respecte a la posada en marxa d’activitats relacionades amb el disseny i la música, Casa SEAT és l’espai triat per a l’enregistrament de concerts de 40 minuts de Jo Jet i Maria Ribot, Clara Gispert, Aiala i Maria La Blanco, i que es podran visualitzar mitjançant la plataforma i des del canal de BNEW City. Així mateix, també tindran visibilitat projectes com The Others, un estudi multidisciplinari de producció creativa, el treball d’Ànima, agència internacional de disseny de producte, i Fern by Dear Design, centrats en l’ecodisseny.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, destaca que “es tracta d’una trobada que crea sinergies entre els diferents sectors d’activitat, explorant oportunitats i avançant conjuntament en un entorn col·laboratiu, i que permetrà als visitants accedir a tota la innovació i les últimes tendències de cada sector”.

Per part seva, la directora general de Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué, assenyala: “En la segona edició continuarem tenint l’oportunitat d’acollir l’esdeveniment en diferents escenaris emblemàtics de Barcelona i de reforçar la imatge de ciutat amb un programa gastronòmic i cultural que arribarà als participants de més de 140 països”.

Escenaris emblemàtics

Els escenaris escollits per acollir la gran trobada que serà la BNEW són l’Estació de França, Casa SEAT, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, Roca Barcelona Gallery, la Pedrera, Movistar Centre i la Boqueria. Des d’aquests espais es projectarà la recuperació de Barcelona i es posaran les bases del nou model d’economia mundial que emergeix després de la pandèmia.

L’Estació de França projectarà cap al futur, donant recer a la programació de BNEW Real Estate, BNEW Ecommerce i BNEW Economic Zones. Els reptes del mercat residencial, el nou model de comerç i el paper de les zones econòmiques en l’impuls del mercat global seran els seus grans eixos. 

D’altra banda, la casa de Movistar a Barcelona serà seu de la vertical de la indústria digital i amb el centre d’atenció en els desafiaments, innovacions i tendències que ja ens envolten. Un altre escenari que també repeteix és Casa SEAT, que es convertirà en l’espai de la BNEW Mobility, on experts de l’àmbit públic i privat debatran sobre mobilitat sostenible i els reptes del sector aeri, entre altres temes.

El Roca Barcelona Gallery també forma part del circuit de seus de la pròxima edició de la BNEW i acollirà tots els continguts de BNEW Sustainability, compartint les claus de la sostenibilitat en grans sectors com l’alimentació i la moda, els reptes del canvi climàtic i la gestió de residus en l’activitat industrial, entre altres.

A més, la Pedrera es converteix en la seu de dues verticals en què el talent i la ciència prenen la paraula: BNEW Talent i BNEW Science. L’Antiga Fàbrica Estrella Damm, d’altra banda, acollirà la vertical de BNEW Logistics, i La Boqueria serà l’escenari de BNEW City, la vertical que sintetitzarà una gran proposta d’entreteniment basat precisament en el potencial que té Barcelona en termes culturals i gastronòmics.

Inscripcions gratuïtes

Ja s’han obert les inscripcions per a l’esdeveniment i són totalment gratuïtes. D’aquesta manera, el CZFB vol mostrar el compromís amb les empreses i l’interès per treballar en la reactivació econòmica, confiant a poder arribar a tota mena d’empreses per ajudar el teixit empresarial a escala mundial a afrontar els desafiaments que planteja la nova economia.

Enllaç a la inscripció: https://www.bnewbarcelona.com/registration.html

stats