Especials 11/09/2012

Boicot de Twitter als 'hashtags' sobre la Diada?

Les dades apunten que, malgrat les piulades massives, els tuits en català suposen un percentatge molt reduït dels totals

Ara
1 min
Tuits fets amb el 'hashtag' #freedomforcatalonia en un moment de la Diada / TWITTER.COM

BarcelonaAquest dilluns al vespre, molts usuaris de Twitter es queixaven que el 'hashtag' #FreedomForCatalonia, piulat massivament als volts de les 22 hores, no s'havia convertit en 'trending topic', i apuntaven a una possible censura per part de la xarxa social.

Segons l'expert en tecnologia i xarxes Albert Cuesta, però, això es deu probablement al fet que els catalanoparlants són una comunitat relativament reduïda en l'univers del Twitter. Com explica Cuesta al seu blog, les dades de Semiocast apunten que al juny només el 0,4% del total de tuits van ser en català, i només el 0,01% dels tuits geolocalitzats –que, d'altra banda, són tan sols el 0,77% del total de piulades– procedien de Barcelona, mentre que el 0,7% d'aquests tuits ho feien de Madrid.

Cuesta recorda, també, que el volum de tuits que garanteix la visibilitat d'un 'trending topic' és relatiu, ja que depèn del volum dels altres 'hashtags' que circulin en aquells moments. A més, Twitter va dir que, de moment, el llançament de la traducció de la web al català no duria associada la segregació dels 'trending topics' en català.

stats