OLIMPISME
Especials 05/08/2012

Els atletes, cada dia més alts, més forts i més ràpids

Alguns científics afirmen que caldrà crear categories de pes a l'atletisme i la natació, ja que els més alts semblen destinats a guanyar sempre en proves de velocitat

Toni Padilla
1 min
Més alts,més forts, més ràpids

BarcelonaMilers de pàgines i milers d'hores d'estudis científics s'han centrat a buscar explicacions a una de les grans evidències dels Jocs Olímpics: a les pistes d'atletisme hi guanyen atletes negres i a les piscines hi guanyen nedadors blancs. Tal com admeten investigadors de la nord-americana Universitat de Duke, "és una evidència que la velocitat la dominen atletes amb arrels a l'oest de l'Àfrica, normalment afroamericans, i la piscina la dominen nedadors blancs". Per guanyar l'or, doncs, cal una mica de sort a l'hora de néixer. De fet, l'esport d'elit està seleccionant les seves estrelles també per altres factors que no es poden treballar, com l'alçada. En proves de velocitat, triomfen els alts. Michael Phelps i Usain Bolt s'acosten als dos metres. Vells herois com Jesse Owens i Mark Spitz els queden uns centímetres per sota.

Podeu llegir les conclusions de científics de l'Universitat de Duke i les raons que poden explicar els èxits de Michael Phelps i Usaint Bolt a l'article Premium del diari ARA clicant l'enllaç.

stats