Especials 19/08/2012

El Brasil:sol, platja, samba... i bisturí

La futura seu dels Jocs Olímpics té una gegantina indústria al servei del culte al cos i la maximització de l'estètica

Joaquim Piera
1 min
L'APARADOR La platja no només és un lloc per divertir-se, sinó que al Brasil suposa tot un estil de vida que mou milions de dòlars.

Sao PauloEls més de 7.000 km de costa brasilera són un marc incomparable on conflueixen la força del paisatge i la bellesa de la població local, forjada amb la inestimable ajuda d'una emergent i cada cop més gegantina indústria al servei del culte al cos i la maximització de l'estètica.

La cultura de la platja, amagada sota la coartada d'un estil de vida saludable, empeny milions de brasilers als gimnasos amb l'objectiu final d'esculpir cossos esculturals, amb preferència pels bíceps en ells i voluminosos glutis en elles, que lluiran després mentre prenen el sol. Segons dades del Health Racquet and Sportsclub Association (IHRSA), el Brasil ja és el segon país del món, darrere dels Estats Units, amb més gimnasos (s'ha superat la barrera dels 18.000), en un sector que mou anualment 2.200 milions de dòlars.

I allà on no arriba un 'personal trainer' hi entra el bisturí. La cirurgia plàstica amb finalitats estètiques causa furor. Els professionals brasilers, amb reconeguda fama internacional, van practicar l'any passat, segons estima la Societat Brasilera de Cirurgia Plàstica (SBCP), 800.000 intervencions, una xifra només superada pel mercat nord-americà. L'operació estrella és l'implant mamari. N'hi va haver 150.000.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats