Contingut patrocinat
Especials 27/10/2023

CaixaBank organitza a Lleida una jornada sobre sostenibilitat en el sector del transport per impulsar la transició verda de les empreses

La iniciativa, pionera en el sector, té l'objectiu de proporcionar informació i assessorament per promoure la implementació de la sostenibilitat a les empreses i acompanyar-les en processos com la descarbonització i la millora mediambiental.

Redacció
5 min
L'entitat financera ha format 150 gestors especialitzats de CaixaBank Empreses per traslladar als clients les oportunitats que ofereix la sostenibilitat com a motor d'impuls dels seus negocis.

CaixaBank ha reunit nombroses empreses del sector del transport de Catalunya per impulsar la transició verda d'aquelles companyies interessades a implementar la sostenibilitat en els seus negocis. El projecte, pioner en el sector, contribuirà al fet que els clients empresa puguin afrontar processos com la descarbonització i la millora ambiental.

La jornada ha tingut lloc a la Seu Vella de Lleida i ha comptat amb la ponència de Josep María Gonzalez i Agustí, director territorial de la DT Catalunya; Alberto Serafin, membre de la Direcció de Coordinació de Productes de Negocis Sostenibles de CaixaBank; i Jesús Losa, director de l'Àrea de Solucions Globals de Finançament i de Sostenibilitat per a Banca d'Empreses a CaixaBank.

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec de Josep M. Gonzàlez, director territorial de CaixaBank a Catalunya, que ha destacat: "Ser sostenible està deixant de ser una opció i cada vegada més és un requisit per accedir al mercat i arribar als clients. Si volem que la nostra economia sigui sostenible, entre tots hem d'avançar molt i en molts àmbits productius, que afecten tot el teixit empresarial d'una manera més o menys directa. Per a uns suposarà adaptació, i per a uns altres una transformació integral, però és un repte que tots tenim al davant".

Gonzàlez ha afegit: "CaixaBank és una entitat de referència per la nostra manera de fer banca sostenible. Per això, gràcies al diàleg que mantenim amb els nostres clients empresa a través de la nostra excel·lent xarxa de gestors, hem detectat que és important que puguem acompanyar-los amb solucions concretes que els ajudin a avançar per ser més sostenibles. Aquesta és la nostra manera de ser útils i de ser a prop de la societat i de les persones".

L'objectiu de CaixaBank és oferir un servei d'assessorament personalitzat amb acompanyament d'un equip especialista. Per això, l'entitat ha format 150 gestors de CaixaBank Empreses amb la finalitat d'aprofundir en les oportunitats que ofereix la sostenibilitat per impulsar els negocis, independentment del sector en què treballin.

El pla va dirigit a empreses de diferents sectors vinculades amb l'entitat i amb una facturació de fins a 500 milions d'euros. D'aquesta manera, CaixaBank aposta per les empreses com un segment clau a través del qual introduir canvis reals en matèria mediambiental, amb especial atenció a les pimes com un dels sectors motor de l'economia amb necessitats d'acompanyament en la seva transició sostenible.

Proposta de solucions específiques per a empreses

CaixaBank ha detectat que les empreses s'enfronten a una demanda creixent dels clients, inversors i reguladors per incorporar pràctiques sostenibles en les seves activitats. Les grans companyies estan incorporant mesures sostenibles en la seva cadena de subministrament i requereixen als seus proveïdors complir certs requisits sostenibles. A més, hi ha una forta pressió regulatòria de la Unió Europea en matèria de sostenibilitat en sectors com l’agroalimentari, el transport i la indústria química que demanarà a les empreses accelerar els seus plans de transició sostenible.

En aquest context, l’entitat impulsa aquest projecte amb el propòsit d’ajudar les empreses a implementar la sostenibilitat a través de solucions concretes i un assessorament especialitzat per acompanyar-les en la transició. L'objectiu és que les empreses tinguin una visió individualitzada i completa, a curt i mitjà termini, de com avançar en sostenibilitat des d'una perspectiva d'oportunitats i de reptes. D'aquesta manera, les empreses podran conèixer les exigències regulatòries de sectors concrets i entendre, segons l'activitat de cada companyia, solucions específiques per promoure la transició sostenible. Aquest assessorament compta amb una anàlisi en profunditat de cada sector, un resum dels principals reptes en consum i consciència social, una radiografia de les normatives europees que afectaran les companyies, un informe sobre les fases de la cadena de subministrament per detectar millores, així com solucions concretes que tinguin una aplicació pràctica coherent a l'activitat de cada companyia, independentment de la mida i el volum de cadascuna.

Jornades d'assessorament a empreses

Per fer arribar la informació a tot el territori, CaixaBank, de la mà de Deloitte, ha creat unes jornades anomenades 'Sostenibilitat i èxit empresarial amb clients' on s'abordaran les principals solucions que la companyia ofereix a cada tipologia de clients tenint en compte el sector en què operen. S'hi analitzaran els desafiaments de cada sector tenint en compte el passat i el present i proposaran accions futures. L'entitat ha decidit iniciar aquest projecte enfocat en tres grans sectors: agroalimentari, transport i indústria química.

Durant aquest últim trimestre de l'any, CaixaBank impartirà 12 sessions repartides per tot Espanya amb l'objectiu de conscienciar empresaris, associacions i patronals de la importància d'apostar per la sostenibilitat.

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat

CaixaBank és una entitat amb un fort vincle històric amb l'impacte social de la seva activitat. Per això, assumeix la responsabilitat d'impulsar una economia positiva per al benestar de les persones. Amb aquest propòsit, ha desenvolupat un Pla de Banca Sostenible per al període 2022-2024, integrat en el nou Pla Estratègic de CaixaBank, que recull la proposta per contribuir a resoldre reptes com la desigualtat, el canvi climàtic i la desocupació.

La sostenibilitat és un dels pilars en què es basa el grup per assolir els seus resultats i estableix tres ambicions: liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, així com promoure una cultura responsable sent referents en governança. CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles entre el 2022 i el 2024.

En els objectius de mobilització en finances sostenibles, a més de facilitar capital per finançar iniciatives de transició energètica, també s'inclouen finalitats amb impacte social, com microcrèdits per a estudiants, autònoms, microempreses i famílies i noves empreses que creïn ocupació. L'entitat també té el compromís d'assolir els 413.300 beneficiaris de MicroBank, el banc social del grup CaixaBank, i ser valorat amb les màximes qualificacions pels analistes ASG referents.

Des de la publicació del marc d'emissió de bons lligats a Objectius de Desenvolupament Sostenible l'agost del 2019, CaixaBank es va convertir en l'entitat líder a Europa en emissions amb criteris ASG, amb 11 emissions: 6 bons verds i 5 bons socials, amb un total de 10.000 milions d'euros i 500 milions de lliures esterlines en emissions ASG vives en mercat.

Entitat de referència per a les empreses

CaixaBank s'ha consolidat com una entitat de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització, amb productes i serveis adaptats a les necessitats concretes d'aquest segment de clients. CaixaBank Empreses dona servei a través de 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles, en les quals treballen 2.200 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del financer per donar suport i impulsar el sector empresarial. A més, a través de DayOne, CaixaBank ofereix atenció especialitzada a empreses de tecnologia, innovació i als seus inversors.

En l'àmbit internacional, l'entitat dona suport als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger. CaixaBank presta servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

stats