Microsites CAT Serveis 03/10/2018

ICF, l’entitat financera al servei de les pimes i els emprenedors de Catalunya

L’entitat finança i inverteix en empreses competitives d’arreu del territori, complementant el sector financer privat

2 min
ICF, l’entitat financera al servei de les pimes i els emprenedors de Catalunya  L’entitat finança i inverteix en empreses competitives d’arreu del territori, complementant el sector financer privat Des de gener de 2018, l’ICF ha contribuït  al creixement de més de 300 empreses  per un import de 230 milions d’euros

L’Institut Català de Finances (ICF) continua impulsant el creixement sostenible de l’economia catalana a través del finançament i la inversió en empreses i emprenedors d’arreu del territori. L’entitat financera pública ha contribuït a impulsar el creixement, la innovació i la sostenibilitat de l’economia acompanyant i finançant empreses i sectors estratègics per al desenvolupament del país.

16.000 llocs de treball

Des de gener del 2018 i fins ara, l’entitat financera ha contribuït al creixement de més de 300 empreses per un import de 230 milions d’euros, potenciant la creació i/o manteniment de 16.000 llocs de treball a través de la seva activitat en préstecs, avals i capital risc. En aquest sentit, l’entitat actua com a complement del sector financer privat, finançant a llarg termini i de manera responsable.

A més, ho fa tant en sectors estratègics de l’economia catalana com en projectes de caire més social. En concret, en aquest àmbit, aquest any l’entitat ha destinat 250 milions d’euros a la construcció i compra d’habitatge de lloguer social a través de dues línies de finançament.

Actualment, l’ICF compta amb una inversió de 2.055,3 milions d’euros i una cartera de clients de 5.800 empreses i emprenedors. A més, acumula 157 milions d’euros en capital risc a través de la seva activitat en fons i inversió directa.

ICF Eurocrèdit: 184 milions d’euros per impulsar el creixement de les pimes

Amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament de les pimes, un dels segments més importants del teixit econòmic català, l’entitat financera compta amb la línia de préstecs ICF Eurocrèdit, dotada amb 184 milions d’euros i cofinançada al 50% per l’ICF i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

La finalitat d’aquests préstecs, amb condicions preferents, és facilitar el finançament de les pimes per millorar la seva competitivitat, créixer o consolidar-se. També, finançar projectes que creïn ocupació o millorin la capacitat productiva de les pimes.

Des de la posada en marxa de la línia ICF Eurocrèdit el juny de l’any passat, l’ICF ha finançat 85 empreses per un total de més de 41 milions d’euros, contribuint a l’expansió de les companyies, la penetració de les empreses en nous mercats, la incorporació de nous productes, la innovació i la consolidació de la posició de mercat existent.

Finançament fins al 70% del projecte

Aquesta línia de finançament amb fons europeus, destinada a pimes d’entre 5 i 250 treballadors, disposa d’unes condicions preferents tant per a projectes d’inversió com de circulant. Amb els préstecs ICF Eurocrèdit es pot finançar fins al 70% del projecte, amb uns imports d’entre 100.000 i 2,5 milions d’euros.

Una de les característiques principals és que es tracta de préstecs a llarg termini, ja que el període per retornar-los oscil·la entre els 5 i els 15 anys, fet que facilita l’accés al crèdit de les pimes. A més, els préstecs tenen un tipus d’interès a 12 mesos, més un diferencial a partir del 0,5%.

Les sol·licituds dels ICF Eurocrèdit es poden fer a través del portal web de l’ICF ( www.icf.cat ).

stats