Contingut patrocinat
Especials 27/10/2023

Cideyeg, valor afegit gràcies al ‘packaging’ sostenible

L’empresa familiar reforça el seu lideratge accentuant el seu compromís amb el medi ambient

Redacció
3 min
La planta de Cideyeg, a Terrassa.

Des que a la dècada dels anys 60 Salvador Vilanova va decidir aprofitar l’auge industrial i tèxtil de la ciutat de Terrassa per impulsar una empresa familiar que es dediqués a empaquetar les mercaderies que generaven les fàbriques veïnes per facilitar-los l’emmagatzematge, transport i distribució, la companyia Cideyeg s’ha convertit en una empresa líder en la producció de packs i estotjos d’alta qualitat i cartó compacte per a grans i reconegudes marques del sector de l’alta cosmètica, la perfumeria, l’alimentació (torrons, xocolates i cafès), la farmàcia i la parafarmàcia.

La seva àmplia trajectòria posiciona aquesta Compañía Industrial de Envases y Estudios Gráficos com una empresa referent en el sector de les arts gràfiques. El seu secret per mantenir el lideratge en un sector tan competitiu i que evoluciona tan ràpidament és la confiança i la lleialtat dels seus clients. Alguns d’ells són fidels des dels seus inicis.

“Vestim els teus productes amb material de qualitat i valors sostenibles” és el seu lema, el seu ADN. Quan van començar a fer els seus primers passos, el fundador, senyor Vilanova, defensava que el seu treball era com el d’un sastre: fer vestits a mida. I, amb aquesta filosofia, han passat els anys i les generacions fins avui, que no sols vesteixen productes amb material de qualitat i el millor de la tecnologia, sinó que a més els nodreixen amb valors sostenibles. El paper i el cartó són la seva principal matèria primera. Sense ells no podrien produir cap pack, per la qual cosa tenen un alt compromís amb el medi ambient.

A Cideyeg estan molt al dia de les tendències d’un mercat que no deixa d’evolucionar i es preocupen per reduir la petjada de carboni de les seves activitats. L’empresa, que està seguint un ambiciós pla d’accions de Responsabilitat Social Corporativa, no treballa amb proveïdors fora del continent europeu i evita l’emissió de grans quantitats de gasos contaminants en l’atmosfera gràcies a la instal·lació de les 1.000 plaques solars que, a més, produeixen gran quantitat d’energia que aprofiten per al funcionament de la maquinària. L’energia produïda amb aquest sistema redueix la petjada de carboni i evita l’emissió de gasos nocius i de residus que comprometin el futur del planeta.

Gestió forestal sostenible

L’empresa col·labora amb La Fundació per prevenir els incendis forestals del seu entorn més pròxim. Així mateix, compta amb paper i cartó certificats avalats per les principals organitzacions que vetllen per una gestió forestal responsable i sostenible. Un dels seus distintius és el Forest Stewardship Council (FSC®), que promou una gestió forestal ambientalment apropiada, socialment beneficiosa i econòmicament viable dels boscos d’arreu del món, sense comprometre les necessitats de les generacions futures. El Programa per al Reconeixement de la Certificació Forestal (PEFC), per la seva banda, és una aliança global líder de sistemes nacionals de certificació forestal que promou una gestió sostenible dels boscos.

El context ha evolucionat molt i Cideyeg ha accentuat el seu compromís amb el medi ambient per assegurar una correcta salut del planeta. L’empresa disposa de paper i cartó reciclats per donar una segona vida al material. El seu tarannà innovador els ha posicionat com a líders en fabricació i producció de packaging de cartó flexible i sostenible. Entre els objectius de sostenibilitat de l’empresa terrassenca hi ha el foment de l’ús de materials certificats, l’optimització de recursos disponibles per reduir l’impacte que té la seva activitat sobre el medi ambient i modernitzar la maquinària per ser més eficient energèticament. Les noves eines són més precises, modernes i versàtils, fet que aporta més qualitat al producte acabat.

Cideyeg compta amb els prestigiosos certificats ISO 9001, que permet millorar la confiança i la satisfacció del client així com de les parts interessades, i ISO 14001, que permet demostrar el compromís assumit amb la protecció del medi ambient mitjançant la gestió dels riscs mediambientals associats a la seva activitat.

De mitjana, Cideyeg produeix 34 milions de packs, suports o estoigs mensuals. Tot i la magnitud d’aquestes xifres, l’empresa està al dia de les noves tendències per oferir el millor i més personalitzat assessorament. La passió pels detalls, una virtut que s’ha transmès de generació en generació, continua intacta. Aquest negoci familiar porta més de 60 anys fent un packaging a mida per a cada necessitat i client. Tot l’equip, tant el de planta com el comercial o el de producció, treballa conjuntament per tirar endavant cada projecte. Com si fos l’únic. Com una peça de joiera. De la idea a l’execució, i de l’execució a casa de cada client i sense intermediaris.

Un dels principals reptes d’aquesta empresa continua sent oferir un pack amb valor afegit, que aporti la màxima informació al consumidor, però que a la vegada sigui atractiu i destaqui per sobre de la competència en un lineal de venda. Al cap i a la fi, el packaging és un element que el consumidor escull lliurement i s’endú cap a casa.

Màxima qualitat amb compromís mediambiental
  • FSC®

    La certificació de cadena de custòdia mostra als seus clients que la companyia està compromesa amb l’abastiment sostenible i verifica que hagi implementat processos per produir i comercialitzar productes certificats FSC®

  • PEFC

    Certifica que cuida els boscos a nivell mundial i local, treballant per protegir els ecosistemes i promovent una gestió forestal sostenible.

  • WLT i La Fundació

    World Land Trust és una organització benèfica internacional que protegeix els ecosistemes. La Fundació preserva l’entorn natural més pròxim dels incendis forestals.

  • ISO 9001 i ISO 14001

    Aquests avals certifiquen que l’empresa està compromesa amb la qualitat dels seus processos i el medi ambient.

  • Energia sostenible

    L’energia produïda per la instal·lació de 1.000 plaques solars evita l’emissió de 160,550 kg de CO₂, 204 kg de SO₂ i 145 kg de NO₂.

stats