SÈRBIA
Especials 15/06/2012

La cap de la diplomàcia de la UE no sap quina cara fa el nou president serbi

Catherine Ashton demana als seus assessors que l'acompanyin per reconèixer i rebre Tomislav Nikolic, nou líder serbi, que fins fa pocs anys repudiava qualsevol nexe del seu país amb Brussel·les

Ara
1 min

BarcelonaL'alta representat de la Unió Europea per als Afers Exteriors, Catherine Ashton, fins dijous no sabia quina cara feia el nou president serbi, Tomislav Nikolic, malgrat que l'elecció del nou líder serbi s'hagi destacat en tots els mitjans del Vell Continent pel seu passat antieuropeu i per haver negat el genocidi de Srebrenica. A part que Sèrbia es disputa tenir el seu lloc a Brussel·les.

Ashton va rebre Nikolic durant la seva primera visita a Brussel·les, però poc abans de reunir-s'hi va demanar ajuda d'urgència als seus assessors perquè l'identifiquessin. Quan ja es dirigia a l'ascensor per anar-lo a buscar, la comissària es va girar i va preguntar: "Pot venir algú amb mi? Perquè no sé com és".

Poc després ja sortien junts de l'ascensor, amb un Nikolic bastant seriós, i es van fer les fotografies de rigor. Les imatges que mostren aquesta relliscada de la baronessa han estat difoses per la mateixa Unió Europea, que comparteix els seus continguts amb els Balcans.

stats