Sèrbia
Internacional 02/06/2012

El nou president de Sèrbia nega el genocidi de Srebrenica

Tomislav Nikolic ha dit aquest divendres que la mort de 8.000 homes i nens l'any 1995 només van ser "greus crims de guerra". El nou president prorus ha substituït aquesta setmana l'europeista Boris Tadic

Agències
1 min

BelgradEl nou president de Sèrbia, Tomislav Nikolic, ha dit aquest divendres que la massacre de la localitat de Srebrenica l'any 1995 on van morir 8.000 musulmans no va ser un genocidi.

"No va haver-hi cap genocidi a Srebrenica", ha dit a la televisió nacional de Montenegro, on ha qualificat l'episodi de "greus crims de guerra".

La mort d'uns 8.000 homes i nens musulmans a mans de les forces serbobòsnies va ser reconegut com a genocidi pel tribunal de crims de guerra de les Nacions Unides a La Haya i pel Tribunal Penal Internacional.

Dos dels principals acusats d'orquestrar els crims de Srebrenica són el General Ratko Mladic, l'aleshores comandant de les tropes, i Radovan Karadzic, el cap polític dels serbis de Bòsnia durant la guerra. Ambdós estan sent jutjats per crims de guerra al tribunal de La Haya.

El prorus Nikolic va prendre el càrrec dimarts i va substituir l'europeista Boris Tadic, el qual durant la presidència va demanar perdó als familiars de les víctimes de Srebrenica l'any 2005.

stats