Especials 28/08/2012

Una dotzena de morts a Síria per l'explosió d'un cotxe bomba en un enterrament

La televisió oficial ha culpat els rebels de l'atemptat. Els dos homes que estaven sent sepultats eren partidaris d'Al-Assad

Agències
1 min

DamascUna dotzena civils han mort aquest dimarts i uns 50 més han quedat ferits en un atemptat amb cotxe bomba contra els assistents a un enterrament a Damasc, segons ha informat la televisió oficial del règim sirià. Aquesta font ha qualificat els dos morts que estaven sent enterrats de “màrtirs”, i ha atribuït l'atemptat a “terroristes”, que és com anomenen des del govern els rebels.

Els fets han passat a Yarmana, una barriada de Damasc fidel al president Baixar al-Assad que ja ha patit diversos atemptats d'aquest tipus.

Des de l'inici de la rebel·lió contra el règim d'Al-Assad, el març del 2011, diversos atacs amb cotxe bomba han sacsejat la capital, i les autoritats sempre n'han responsabilitzat “grups terroristes”. Damasc i les localitats de la seva perifèria pateixen des de fa setmanes bombardejos i operacions militars de les forces governamentals, que intenten recuperar-ne el control, i segons l'oposició han perpetrat greus massacres.

L'Observatori Sirià dels Drets Humans ha confirmat que els dos homes que estaven sent enterrats eren partidaris de Baixar al-Assad que van morir en un atemptat anterior.

stats