BARÇA

Víctor Font prescindeix de Jordi Majó hores després d'haver-lo presentat

Ho fa pels missatges de caràcter radical que havia publicat a les xarxes socials

Jordi Majó només ha durat unes hores al consell directiu de Víctor Font. El mateix dia que es presentava la seva incorporació a la candidatura de Sí al Futur, l'empresari ha estat expulsat de l'equip directiu pels missatges de caràcter radical que havia publicat a les xarxes socials.

"Hores més tard [de presentar-lo], hem tingut coneixement d’expressions manifestades per Jordi Majó a les xarxes socials que són absolutament incompatibles amb els principis de Sí al Futur, basats en la més escrupolosa cultura democràtica", ha dit la candidatura en un comunicat.

Els missatges ja no es poden trobar a Twitter perquè Majó ha esborrat el compte. Però s'hi podien llegir desqualificacions polítiques a l'independentisme i comentaris masclistes. "Un cop hem conegut aquestes expressions, allunyades dels principis democràtics que defensa aquesta precandidatura, des de Sí al Futur renunciem a la seva incorporació", afegia el comunicat.

En les poques hores que Majó havia format part –públicament– de la candidatura de Víctor Font, l'empresari i excandidat al Barça havia tingut temps de concedir una entrevista a la SER, on havia avalat l'opció de Font per presidir el Barça: " Foc nou [el lema] vol dir idees noves, un Barça nou i professional", i considerava que la seva incorporació no restava sinó que hi donava valor. "Hi ha directius fantàstics del passat. Foc nou és més que les cares noves d'un projecte".

Majó s'havia ofert a Font

Majó, segons explica la candidatura, s'havia incorporat a l'equip de Víctor Font a petició pròpia "després d'estar valorant si es tornava a presentar a les eleccions". Tot això s'hauria produït aquestes últimes setmanes. Amb aquest matís, l'equip de Sí al Futur intentava desmarcar-se de Majó i assegurar que no era una aposta estratègica imaginada els últims anys.

Al matí, amb l'anunci de la seva incorporació a la candidatura, Majó havia explicat –a través d'un comunicat– que s'havia decantant per Font després de reunir-se amb uns quants precandidats. I al mateix text pretenia enviar un dard a Joan Laporta, explicant que l'expresident no havia donat resposta a la seva petició per fer una trobada i parlar del Barça.